Speltips, Marseille – PSG 7/2: Enorm klasskillnad i Le Classique

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2016

Paris Saint-Germain är fullkomligt överlägsna i Ligue 1. Under söndagen väntar Le Classique mot Marseille och inte helt ologiskt är bortalaget enormt stora favoriter.

Ligue 1 är verkligen en ensidig historia den här säsongen. Visst, Paris Saint-Germain har varit överlägsna i flera säsonger nu, men den här säsongen är de ytterligare en dimension bättre, samtidigt som konkurrenter har försvagats rejält.

I skrivande stund har huvudstadslaget hela 21 poäng (plus en match mindre spelad) till godo på närmast jagande lag. Det är en så löjligt stor marginal att det inte riktigt kan beskrivas. Det handlar inte längre om PSG ska vinna ligan eller inte, det handlar om PSG kommer gå igenom en hel säsong utan en enda förlust (21 segrar och 3 oavgjorda än så länge). PSG har hela 15 raka segrar och enda förlusten den här säsongen har varit mot Real Madrid på bortaplan i Champions League.

På bortaplan har PSG sex raka segrar med 11-0 i målskillnad. Faktum är att PSG inte släppt in ett enda mål på bortaplan sedan den 21 november, sedan dess har de åtta raka nollor på bortaplan.

Nu tar sig Zlatan Ibrahimovic och hans lagkamrater till Marseille för det där riktiga klassikermötet som finns i den franska ligafotbollen. De två stora föreningarna historiskt sett. Dessutom ett riktigt hatmöte. Nu skiljer det dock sju placeringar och över trettio poäng mellan lagen.

Marseille håller inte

Trots att Marseille såg relativt vassa ut förra säsongen har den här säsongen knappast varit en succé. Just nu ligger de på nionde plats och risken är överhängande att laget till och med missar Europaspel till nästa säsong.

Nu senast vann Marseille med 0-1 borta mot Montpellier och de har faktiskt bara förlorat en match under 2016 men de har en otrolig ful ovana att bara spela oavgjort. Hela 9 av deras 15 senaste matcher har slutat oavgjort vilket givetvis inte håller om man vill knipa en Europaplats. Hemma på nyrenoverade Stade Vélodrome ser det ännu värre ut med hela fem oavgjorda på de sex senaste matcherna.

Marseille kommer sakna Benjamin Mendy, Lucas Ocampos, Florian Thauvin, Abou Diaby och förmodligen även Lass Diarra och Yohann Pelé även om det finns hopp för hemmalaget att de kanske kommer till spel.

När man jämför PSG och Marseille är det dessutom enorm skillnad både sett till form och framförallt spelarmaterial. Där är serieledande PSG helt överlägsna. Just kombinationen av PSG:s starka offensiv och extremt täta defensiv är en svårslagen mix.

Med det i åtanke tycker vi att 1,71 gånger pengarna på den raka tvåan är tillräckligt bra. Det må låta lågt, men vi kan inte se hur PSG inte vinner den här matchen. Ser vi till historiken har PSG hela åtta raka segrar mot Marseille och vi tror den sviten utökas ytterligare nu.

Speltips:

Speltips:  Paris Saint-Germain vinner (rak tvåa)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betrally (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  21:00, söndag 7/2
TV:    cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Marseille  5,75 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,75 betway logo
Paris Saint-Germain  1,71 betrally logo
Över 2,5 mål  2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  1,85 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: