Speltips, Marseille – Reims 13/2: Hjälper skyttekungen vårt spel?

Emil Jakobsson Publicerat: 13 februari 2015

Marseille - Reims 13 februari 2015Serietvåan Marseille siktar på att överta serieledningen under fredagen genom en seger hemma mot formsvaga Reims. Oddsen på den raka ettan lockar oss däremot inte och vi har i stället hittat ett annat spel med det betydligt mer tilltalande oddset 2,05. 

Marseille fick bara 1-1 borta mot tolvan Rennes nu senast men det är inget att dra för stora växlar av. Det är nämligen otroligt stor skillnad på Marseille på hemma respektive bortaplan. På bortaplan har de sju förluster och två oavgjorda på de nio senaste men hemma på Stade Vélodrome har de vunnit elva raka matcher och enda poängtappet där var i säsongens första match som de förlorade med 0-2.

Målskillnaden på dessa elva raka segrar är imponerande 26-6. Dessutom krossade dem Reims med hela 5-0 på bortaplan när lagen möttes i slutet av september.

Gästande Reims har det samtidigt tufft just nu och har trillat ner på den undre halvan av tabellen. De har fem förluster och en oavgjord på de sex senaste, deras senaste seger kom den 3 januari och då mot korpgänget Lusitanos De Saint-Maur i cupen. På bortaplan har de tre raka förluster och bara två segrar på de tio senaste matcherna.

Nu senast förlorade dem med 1-3 hemma mot bottenlaget Lorient.

Två täta matcher har höjt oddset

Vi ser inget spelvärde i den raka ettan som betalar för dåligt och handikappspelet känns lite osäkert här men vi testar i stället spelet att hemmalaget vinner och det blir över 2,5 mål vilket betalar fina 2,05. Det som driver upp oddset är det faktum att två av Reims senaste matcher har varit riktigt täta men ser vi över en lite längre period känns spelet väldigt bra.

Reims föll som sagt med 1-3 förra helgen samtidigt som fyra av deras sex senaste bortamatcher och nio av deras tolv senaste matcher totalt har gått över 2,5 mål. För Marseille har fem av de sju senaste hemmamatcherna gått över 2,5 mål. Vi får som sagt 2,05 för detta spel hos Bwin, andra bolag som till exempel Comeon är nere på 1,83 för samma spel vilket är en mer korrekt analys enligt oss.

En kille som mycket väl kan hjälpa vårt spel är Marseilles André-Pierre Gignac som gjort hela 14 mål den här säsongen, han har bland annat gjort mål i de två senaste hemmamatcherna och totalt fyra mål på de sex senaste matcherna. Var först inne på ett målskyttespel med honom med oddsen är nere runt 1,8-1,6 vilket gör att vi ser bättre värde i Marseille vinner och över 2,5 mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Marseille 1,4 titanbet logo 1 000 kr
Oavgjort 5,1 nordicbet logo 1 000 kr
Reims 9,0 betway logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,12 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,7 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Marseille vinner och över 2,5 mål
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 13/2 kl 20:30
TV:  tvfyrasport logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo