Speltips, Middlesbrough – Brentford 15/5: Kampen om PL-platserna fortsätter

Spelbloggare Publicerat: 15 maj 2015

Middlesbrough sitter i förarsätet i play off-semifinalen till Premier League mot Brentford och borde ses med god möjlighet att döda dubbelmötet med ett par baljor på Riverside Stadium.

I den sista stopptidsminuten kom målet som ser ut att fälla avgörandet mellan dessa två. Fernando Amorebieta skickade in 2-1-baljan för Boro och det innebär att Brentford måste försöka vända siffrorna på bortaplan. Målet betydde också att vårt speltips från matchen satt till 2,10x.

Som ni förstår, Boro är stora favoriter att avancera vidare nu. Siffrorna för det är på så lite som 1,17 och Brentford dito, 5,50x. 1×2-marknaden står i 2,00-3,60-4,05. Det är dock inte de siffrorna som fångar vårt intresse här.

Det är seriefyran respektive -femman som står mot varandra. Sju pinnar skiljde dem åt i tabellen, inte så mycket – men i min bok är Boro flera snäpp vassare och bättre på nästan varenda position. Så, den kvalitetsmässiga skillnaden är större än vad siffrorna i tabellen talar om.

Dödar dubbelmötet utan problem?

Trupperna ser nästan identiska ut som vid förra mötet och Borotränaren Karanka lär inte se något behov av att förändra i startelvan, möjligtvis på någon enstaka position. Brentford däremot, de borde ställa ut en lite mer offensivt balanserad startelva när minst två mål måste göras för att ha chansen att avancera.

Detta tror jag att värden kommer utnyttja fullt ut. Brentfords defensiv är inte speciellt imponerande och flest mål släpptes in av topp åtta-lagen i serien – 22 fler än Middlesbrough, som dessutom är urstarka hemma på Riverside Stadium och hade bäst statistik i den kolumnen.

Det identiska mötet i september slutade hela 4-0 till Boro. Blir kanske inte liknande siffror här, men att de ska peta in ett par baljor ser jag en stor möjlighet för. Middlesbrough över 1,5 mål måste bara investeras i till dubbelt betalt hos Ladbrokes som bjuder nya kunder på 1 000 kr i bonusspel.

Speltips:

Speltips: Middlesbrough 1,5 mål
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Fredag 20:45, 15/5
TV / Stream:  tvtio logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Middlesbrough 2,00 ladbrokes logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Brentford 4,05 betsson logo
Över 2,5 mål 1,95 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: