Speltips Middlesbrough – Coventry 29/1: Jämn tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 28 januari 2022

Det är jämna förutsättningar när Middlesbrough FC tar emot Coventry City i The Championship. Matchen spelas lördagen den 29 januari 2022 med avspark kl 16:00.

Middlesbrough – Coventry

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Chris Wilder tog över som manager för Middlesbrough i november och har sedan dess fått laget att klättra upp mot toppen av Championship. Efter 27 spelade matcher har man tagit 42 poäng och har därmed bara två poäng upp till en positiv kvalplats.

Middlesbroughs form har varit väldigt stark under en längre tid nu, men i måndagen möte borta mot Blackburn blev den förlust med 1-0. Det var lagets första förlust efter att ha vunnit sju och kryssat en av de åtta föregående matcherna. Sedan Wilder tog över efter Neil Warnock hade man bara förlorat en av elva matcher.

Nu står så återigen viktiga poäng på spel då man ställs mot ett Coventry City som är två poäng efter i tabellen, men som också har en match mindre spelad.

Viktor Gyökeres Coventry inleddes säsongen starkt men hade en liten svacka under under november och december där man gick sex raka utan seger. Sedan årsskiftet har man dock ryckt upp sig och vunnit tre av fyra matcher om vi även räknar in segern mot Derby i FA-cupen.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Wilder-effekten

I Championship kommer Coventry från en 1-0-seger hemma mot Stoke i tisdags där Gyökeres gjorde matchens enda mål och sitt tionde ligamål för säsongen. Förra helgen föll man emellertid med 2-1 hemma mot QPR.

När Middlesbrough och Coventry möttes förra säsongen var det de förstnämnda som gick segrande i bägge matcherna. Men när de ställdes mot varandra i den sjätte omgången av den här säsongen var det Coventry som var det starkare laget då man vann på hemmaplan med 2-0.

I den matchen var det dock ett sämre Middlesbrough än det som, ett par månader senare, har fått en helt annan stadga under Chris Wilders ledning. Man kommer visserligen från en förlust på bortaplan mot topplaget Blackburn, men dessförinnan hade man tagit fem raka segrar och totalt sett har det varit en markant uppryckning sedan Wilders tillträde.

Det gör också att man gäller som favoriter hos spelbolagen inför det här mötet som ser helt jämnt ut om vi ser till tabelläget. Ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.10.

Middlesbrough har hemmaplan och har varit starka de senaste två månaderna. De är rättvisa favoriter men samtidigt är Coventry ett tufft motstånd. De ser ut att vara på uppgång efter en sämre period och lär komma att bjuda ett rejät motstånd.

Sammantaget gör detta att jag tror på en jämn batalj som sannolikt inte kommer bli något målkalas. Båda lagen är defensivt välorganiserade och det lär inte bjudas på några större ytor. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.75 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Betsson
Spelstopp: 16:00, lördag 29 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: