Speltips, Midtjylland – Southampton 27/8: Ännu en hörnrek

Spelbloggare Publicerat: 26 augusti 2015

Korten och polletterna trillade in när Southampton och Midtjylland möttes på St. Mary’s Stadium. Nu fokuserar vi på hörnorna när det vankas retur i Danmark.

Var väl så att båda sidorna kom från det första mötet kom undan med lite flyt på sätt och vis; Southampton styrde och ställde förstås under merparten av tiden, men var ineffektiva i den sista tredjedelen och Midtjylland var de som fick in det första målet, för att det sedan skulle kvitteras kort in i andra halvlek. Danskarnas målskytt var Tim Sparv som faktiskt lämnade ”The Saints” 2007, då det bar av till svenska Halmstad BK.

Missade själv matchen, men rapporterna talar sitt tydliga språk. Skotten vann Southampton med 23-8, varav de på mål 9-2 och 60% av bollinnehavet innehades. Inte helt oväntat vilka som skulle vara spelförande – mer oväntat att Midtjylland skulle lyckas komma undan utan att förlora. När vi skrev vår rek till matchen stod 1×2-marknaden i 1,36-5,25-11,00.

Förvisso spelade vi inte på resultatmarknaderna, men varnade ändå för skrällmöjligheten i matchen; att Midtjylland eventuellt underskattades lite av oddssättarna. DnB-spelet lyfte vi som ett tänkbart alternativ till 9,0x – nu hade vi bara fått polletterna tillbaka förvisso, men resultatet visade ändå på att tankarna inte var helt felaktiga. Känslan är att spelbolagen reagerade korrekt på matchen och nu vill undertecknad påstå att de är rätt ute på resultatmarknaderna.

Däremot satt ändå vårt spel: 3,5 kort till 1,90x när fem ostskivor skickades upp ur domarens ficka.

De skapar första hörnan

Nytt sidospår tar vi här och det handlar om – hörnorna. Tycker att oddssättarna är ute och knallar på tunn is. Vill själv påstå att Midtjylland ska ha bättre möjligheter att skapa hörnor än Southampton – helt till skillnad från vad de tänker.

Det är alltså 1-1 från den första matchen och det sätter främst press på Southampton, men till en början skulle jag tro att Midtjylland är de som tar kommandot. De har hemmaplan och lär, skillnaderna på pappret till trots, försöka komma ut med ett bra tempo, sätta matchbilden – och det borde inte vara Southampton emot att inte börja pressa upp positionerna fören lite senare i matchen. Bråttom har de i alla fall inte.

6-4 ”vann” Southampton hörnorna med på hemmaplan och då ska vi minnas att de hade hela 60% av bollinnehavet. Nu kommer tiden med bollen, med all sannolikhet, jämnas ut rejält. Ser vi till fjolårsstatistiken så skapade Southampton i snitt rätt få hörnsparkar, framförallt med tanke på att man hamnade uppe på den övre tabellhalvan. Midtjylland kan absolut hitta en fördel där.

Vi får hålla tummarna för att Midtjyllandsspelarna kommer ut med fart under fötterna på MCH Arena. Nästa (första) hörnan: Midtjylland – spelas till 1,95x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Nästa hörna: Midtjylland
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, torsdag 27/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:  unibettv logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Midtjylland 3,80 williamhill logo
Oavgjort 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Southampton 2,10 betway logo
Över 2,5 mål 2,20 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,70 mybet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: