Speltips, Milan – Roma 9/5: Plockar en motivationsseger?

Spelbloggare Publicerat: 8 maj 2015

På Serie A-schemat hittar vi stormötet mellan Milan och Roma under lördagskvällen– vi har tagit ställning på 1×2-marknaden.

Milan ser ut att ha tappat luften och sjunkit ner på den undre tabellhalvan efter fem matcher utan vinst efter varandra; de tre senaste har alla slutat i förlust och de två dessförinnan oavgjort. Filippo Inzaghi, klubbens före detta anfallsspruta och numera tränare, står som maktlös och är hårt ifrågasatt på sin post.

Förra veckan mötte de rödsvarta ett Napoli som i och med varvandet av Europa- och seriespel verkade gå lite på halvfart – ändå blev det en storförlust. Redan i den första minuten blev Mattia De Sciglio utvisad och fram till de sista tjugo höll man tätt, men sedan släpptes tre baljor in.

Nu är man svårt decimerade med hela tio spelare out. Nämnde De Sciglio och den interna skytteledaren Jérémy Ménez är avstängda och Stephan El Shaarawy bland andra skadad. Därtill har försvararen Adil Rami hamnat i en dispyt med tränaren och är därmed petats från truppen.

Motivationsspel

Mot ett totalt söndertrasslat Milan står alltså andraplacerade Roma som slåss för att behålla sin plats i tabellen när Lazio flåsar i nacken. En pinne skiljer ner till dem och varje match är ödesmatcher för huvudstadslaget just nu. En trea är det enda som räknas.

2015 har varit ett tufft år för Roma. Det mesta tappades efter inte minst Afrikanska mästerskapen och därmed Juventus studsat ifrån i toppen, men nu verkar man ha hittat formen; de två senaste matcherna – mot Sassuolo och Genoa – har man både hållit nollan i och vunnit. Målskillnaden i matcherna är övertygande 5-0.

En förklaring till vändningen (nåja) kan vara att skadeläget lättat rejält. Numera saknas bara Douglas Maicon, Kevin Strootman och Leandro Castan, som alla varit borta under flera månader. Börjar helt enkelt ljusna för Roma, det är känslan – man är tillbaka.

Man har näst bäst statistik på bortaplan i serien med resultatraden 8-6-3 och ser vi till Milan har de inte bättre än mediokra 7-5-5 hemma. Inbördesmötet i Rom under december månad förra året slutade oavgjort (0-0), men sett till antalet chanser och spelet – borde Roma ha kammat fullt där.

Så, vi har ett skadeskjutet Milan, utan självförtroende och som bara vill spela av säsongen för att ladda om till nästa spelår – mot ett Roma som verkar hittat formen och är hårt pressade att plocka en trea i kampen om andraplatsen. Tvåan lockar helt klart och den spelas med en insats strax under medel till 2,05x hos William Hill.

Speltips:

Speltips: Roma vinner, rak tvåa
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 20:45, 9/5
TV / Stream:  tvfyrasport logo cmorelive logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Milan 4,00 bwin logo
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Roma 2,05 williamhill logo
Över 2,5 mål 1,96 betsson logo
Under 2,5 mål 1,88 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: