Speltips, Minnesota – St. Louis 23/4: Problem med målskyttet även i natt?

Emil Jakobsson Publicerat: 22 april 2015

NHL Minnesota - St. Louis blues speltips 2015Minnesosta Wild knep en sjätteplats i väst med leder nu serien mot tvåan St. Louis Blues med 2-1 och natten mot torsdag väntar en ny hemmamatch för dem. Läge att utöka ledningen till 3-1 i match?

Den 15 januari tradade Minnesota Wild till sig Devan Dubnyk från Arizona Coyotes för ett val i tredje rundan av draften 2015.  Med honom i målet har Minnesota blivit bättre och släpper in betydligt mindre mål.

Under grundserien spelade han 39 matcher för Minnesota och släppte bara in 1,78 mål i snitt per match och hade en räddningsprocent på 93,6. Nu senast höll han nollan när Wild vann med 3-0 hemma mot St. Louis och på hemmaplan har de uppvisat en imponerande defensiv där deras höga fart är en nyckel.

Seriens två första matcher spelades i St. Louis och Minnesota skrällde och vann första matchen med 4-2 men förlorade sedan match två med 4-1. Nu senast när serien vänt till Minnesota vann som sagt hemmalaget med 3-0.

St. Louis har trots sin andraplats i väst faktiskt förlorat sex av sina tolv senaste bortamatcher och även om de på pappret har ett bättre lag än Minnesota har de inte riktigt fått den utväxling de vill nu under slutspelet.

Höll dem till ynka 17 skott på mål

Mitt spel inför matchen blir att St. Louis gör under 2,5 mål som betalar 1,75 gånger pengarna hos William Hill. Med Dubnyk i målet som släpper in i snitt 1,78 mål per match och på hemmaplan där de är starka borde Minnesotas defensiv lösa den uppgiften. Räknar vi in grundserien de senaste säsongerna har St. Louis bara lyckats göra över 2,5 mål under ordinarie matchtid + förlängning vid en av de sju senaste bortamatcherna mot Minnesota.

En sak som är riktigt imponerande är hur Minnesota effektivt minimerar St. Louis chanser. Nu senast på hemmaplan lyckades Minnesota hålla St. Louis till ynka 17 skott på mål över 60 minuters spel. Innan den matchen hade St. Louis 26 raka matcher med över 17 skott på mål och det är en tydlig signal om att Minnesota har hittat nycklar hur de ska spela mot dem.

Även om Minnesota inte lyckas nolla dem två nätter i rad tror jag definitivt att de håller dem under 2,5 mål här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Minnesota 2,25 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo 1 000 kr
St. Louis 2,95 bwin logo 250 kr
Under 5,0 mål 1,85 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,0 superlenny logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: St. Louis under 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot torsdag kl 03:30
TV:  viasathockey logoviasatxtra logoviaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo