Speltips Mirandes – Rayo Vallecano 5/1: Fördel bortalaget

Martin Efvergren Publicerat: 4 januari 2022

Segunda-laget CD Mirandés ställs inför en tuff uppgift då man gästas av Rayo Vallecano i Copa del Rey. Matchen spelas onsdagen den 5 januari 2022 med avspark kl 20:00.

Mirandes – Rayo Vallecano

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

CD Mirandés ligger för närvarande på en 15:e plats i Segunda Division. Efter 22 spelade matcher har man tagit 26 poäng. I Copa del Rey slog man senast ut Lugo med 2-1 på bortaplan och i den första omgången besegrade man San Roque Lepe med 3-0.

Mirandés avslutade förra året med att förlora med 3-0 borta mot Cartagena, men man fick en bra start på 2022 då man besegrade Real Zaragoza med 2-0 hemma i söndags.

Nu tar man mot ett Rayo Vallecano från Madrid som gjort smärre succé som nykomling i La Liga den gångna hösten. Efter 19 spelade matcher har man tagit 30 poäng och ligger därmed på en sjätte plats i det jämna toppskiktet av tabellen.

De fick dock ingen lysande start på det här året då man föll med 2-0 i derbyt mot Atletico Madrid i helgen. Det var lagets första match sedan den 18:e december då man slog Alaves med 2-0 hemma.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett stabilt Rayo Vallecano

Rayo Vallecano har, precis som de flesta andra lag, drabbats av den corono-smitta som nu åter härjar. Sex spelare saknades i mötet mot Atletico i söndags, däribland Nteka, Merquelanz och Alvaro Garcia.

Trots att Rayo Vallecano just nu är ett topplag i La Liga och Mirandes är närmre botten än toppen av Segunda är det ganska jämnt om vi ser till oddssättningen inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger hela 2.30 gånger insatsen.

Då Rayo Vallecano kommer från Segunda har de här båda lagen stött på varandra en hel del de senaste åren. Senast lagen möttes var i april förra året, då vann Mirandes med 1-0 i Madrid. I det första mötet i Miranda de Ebro var det Rayo Vallecano som gick segrande med 2-0.

Andoni Iraola har gjort ett väldigt fint jobb med detta Rayo. Han tog över laget inför förra säsongen och har sedan dess varit delaktig i en rakt uppåtgående utvecklingen. Nu har man häng på en Europa-plats i La Liga och prioriterar sannolikt inte Copa del Rey jättehögt i jämförelse, men laget har en stabil grund och jag tycker att man bör ha goda chanser att ta sig vidare från det här mötet.

Rayo Vallecano har hållit en jämnhög nivå under väldigt lång och som jag ser det finns det ett spelvärde i att de kommer att lösa den här uppgiften. Mitt spel blir därför Rayo Vallecano 0 (asian handicap) till 1.62 gånger pengarna hos Expekt. Det innebär att vi får pengarna tillbaka om matchen står oavgjort efter två halvlekar.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Rayo Vallecano 0 (asian)
Odds: 1.62
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:00, onsdag 5 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: