Speltips Mjällby – AIK 9/8: En krigarmatch

Simon Pålsson Publicerat: 8 augusti 2020

Artikeln innehåller annonser. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Grzelak-effekten har uteblivit för AIK och efter hemmaförlusten senast börjar läget bli prekärt. Nu är det på med blåstället som gäller för Gnaget då man åker ner till Listerlandet för att ta sig an ett Mjällby som alltid kommer till jobbet i full mundering. Den som hoppas på något skönspel i den här matchen kan nog komma att bli besviken.

  Rygga vårt speltips hos coolbet!
Annons. Nya kunder hos Coolbet. Regler & villkor. +18 år för spel. Stödlinjen.se. Detaljer på hemsidan.

Annons:

Elfsborg fick matchen precis dit de ville i första halvlek mot AIK i torsdags. Hemmalaget uppträdde slarvigt och förvirrat i försvarsspelet och bjöd på stora ytor i de defensiva omställningarna. Att gå tillbaka till ett mer traditionellt zonspel och 4-4-2 från Norlings man-markeringsstyrda 3-4-3 har visat sig vara mer problematiskt än förväntat.

Tränare Grzelak var tydlig med att AIK de facto är ett bottenlag just nu och att det är det som laget måste förhålla sig till. Till den här bortamatchen mot Mjällby lär det med andra ord handla om att sätta grunderna i försvarsspelet och därifrån försöka kriga sig till en trepoängare.

Marcus Lantz Mjällby är efter 13omgångar tre poäng före AIK på tionde plats i tabellen. Efter en stark inledningen på säsongen har man nu en negativ svit på sex raka matcher utan vinst. Tack vare ett sent kvitteringsmål signerat Moses Ogbu lyckades man få med sig 1-1 hemma mot Sirius i torsdags. Därmed har man kryssat de tre senaste matcherna.

AIK behöver bli jobbiga att möta igen

För att vara en nykomling förfogar tränare Lantz över en trupp som både är relativt bred och relativt spetsig. Åtminstone har man ett flertal specialister som kan avgöra matcher på olika sätt. Här finns Ogbus oberäknelighet, Bergströms fysik och huvudspel samt Löfquist och Bataneros skott- och passningsfötter.

Formkurvan pekar dock inte uppåt för Mjällbys del men pressen och förväntningarna är heller inte i närheten av den som vilar på AIK-spelarnas axlar just nu. Mjällby har tagit poäng mot skickliga motståndare i Sirius och Norrköping i de två senaste matcherna och även om man inte är lika bra som man var under inledningen av säsongen så är man fortsatt svårslagna och jobbiga att möta.

Jobbiga att möta kan man inte säga att AIK är just nu. I synnerhet om vi ser till första halvleken mot Elfsborg senast. Målet just nu måste vara att bli mer solida och kraftfulla, det vill säga de epitet som fram till den här säsongen har varit AIK:s signum i åratal.

Mycket talar för att det här kommer bli en match med mycket kamp och lite skönspel. Båda lagen kan förväntas spela en ganska enkel och rak fotboll med fokus på det försvarsmässiga. Summa summarum pekar det mesta mot att det här kommer att bli en målsnål tillställning.

Under 2,5 mål spelas till 1,74 gånger krämen hos Coolbet.

Annons:
  Rygga spelet hos Coolbet – Få upp till 100 kr bonus!
Regler & villkor gäller.

Annons:

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,74
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 17:30, söndag 9 augusti
TV:  dplay logo
Stream:  dplay logo