Speltips, Mjällby – Ängelholm 6/5: Vinner krismötet bekvämt?

Spelbloggare Publicerat: 6 maj 2015

bp östersund 3/4I Listerlandet och på Strandvallen väntar lite av ett krismöte mellan Mjällby och Ängelholm. Ena sidan står dock starkare än den andra – en vinnare har hittats.

Konkurshotade under hela förra året, en på sin höjd medioker trupp – ja, att Ängelholm hittas på jumboplatsen är inte alls överraskande. De hör hemma där nere och det skulle vara en smärre skräll om de lyckades överleva i årets Superettan, i alla fall i min bok. Ser ett ÄFF som tappat tron på framtiden och kanske skulle må bra av att börja om i ettan.

En pinne har det blivit på fem matcher, bara ett mål har gjorts och 11 släppts in. Nu senast blev det en förnedrande 0-4-förlust mot nykomlingen och tippade bottenkonkurrenten Frej. Rapporter talade om att det var svängdörrar bakåt och att allt som är synonymt med fantasi saknades i anfallsspelet. Den prestationen lämnar knappast större tro på att spelarna ska kunna rubba på ett starkt Mjällby.

Det råder dessutom stora skadebekymmer i truppen. Klubbhjälten Björn Westerblad, Patrik Åström, Eric Pothast, Andreas Karlsson och Piots Johansson är alla borta. En oerhört jobbig situation man sitter i med tanke på att truppen redan innan är hyfsat tunn.

MAIF studsar tillbaka nu

Mjällby står också med, förvisso en mindre, men alltjämt en krisstämpel över sig. De flesta experter har tippat att de kommer göra en snabb återresa till Allsvenskan efter förra årets degradering. Början på säsongen talar dock emot; man inledde med fyra plockade pinnar på två matcher, en vinst och ett kryss, och även om spelet inte klickade kunde spelarna stå rakryggade. Nu däremot; man har åkt på tre raka förluster och sett uddlösa ut mot lite starkare motstånd.

Har väl också tyckt att MAIF varit något överskattade, men att man ska utmana om topp tre-platserna – absolut. Nu finns en möjlighet att studsa tillbaka efter dessa tre förluster och motståndet kunde inte ha varit mer lämpligt. På Strandvallen borde ÄFF helt enkelt i rådande slag ha någonting att säga till om.

Skadesituationen ser bra ut. Ganska stort avbräck i avstängde David Löfquist, som redan fyllt sin varningskvot, men annars ska truppen vara hel.

Kvalité, truppsituation och hemmaplan – är tre faktorer som alla talar för MAIF. Listerlandets stolthet studsar tillbaka här och Mjällby -0,75 mål asian (halv vinst vid uddamålsvinst, hel vid större) plockas till 1,90x med en summa strax under medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Mjällby 1,67 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 unibet logo 1 000 kr
Ängelholm 5,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,70 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,20 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Mjällby -0,75 mål asian
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 6/5
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson