Speltips, Mjällby – Sirius 16/8: ”Nya” MAIF slår på stort

Spelbloggare Publicerat: 15 augusti 2015

Ett Mjällby som förstärkt rejält under sommarfönstret med nyvunnet självförtroende har potential att avsluta Superettan på ett bra sätt. Nu väntar en hemmamatch mot Sirius – och skrällchansen ska vara större än oddssättarna antyder.

Tredjeplacerade Sirius, som alltså innehar kvalplatsen mot Allsvenskan, kommer till Listerlandet från ett 3-3-kryss hemma mot Ljungskile – där man tappade ledningen tre gånger om och den sista bara minuter från slutet. Som resultatet antyder; offensivt var man bra, men defensivt krävs mer.

– Det var ingen bra insats av oss. Det är fjärde gången det här händer mot Ljungskile, och det har vi pratat om i veckan, men ändå händer det. Det är inte så glatt i omklädningsrummet just nu, alla är väldigt besvikna, säger Moses Ogbu till klubbens hemsida.

Dessförinnan hade man stått för en bra prestation, när man vann med 1-0 hemma mot Syrianska. Så visst kom nederlaget lite som en överraskning, men ska också minnas att man förlorade med de omvända siffrorna veckan dessförinnan – det borta mot Brommapojkarna, som för övrigt hittas en pinne under just MAIF i tabellen, som jumbo.

Bra skrällchans

Är inne på skrällen här. Mjällby har haft en okej trupp, om än tunn, och nu förstärkt den rejält under sommaren. Ett nytt mittbackspar av bra Superettanklass har tillkommit, flera veteraner med rutin från Allsvenskan likaså – och inte minst Christian Wilhelmsson samt Teteh Bangura.

Det är ett helt nytt Mjällby som vi kommer få se den avslutande tredjedelen av serien och kontraktet bör inte vara i fara alls. Eller ja, såvida de nya spelarna håller sig skadefria. ”Chippen” lär vara lite ringrostig och spelar troligtvis inte från start, men han visade i fjol – innan han la av – att han håller bra kvalité och Bangura kan bli en målspruta om han kommer rätt in i det hela.

Sirius är alltjämt snäppet bättre, det vill jag påstå – men på hemmaplan ska Mjällby absolut inte presenteras som så stora underdogs som de gör. Känslan är att en jämn batalj är att vänta och på 1×2-marknaden som står i 4,00-3,60-1,91 skulle jag vilja kasta över flera decimaler från vänster, till krysset och tvåan.

Dock vet vi att Sirius ofta spelar oavgjort och spelar därför Mjällby med försäkringen att få pengarna tillbaka vid just oavgjort till tredubbelt hos vår favoritbookie William Hill. Värdet finns tveklöst där, så det är bara att slussa in polletterna.

Speltips:

Speltips: Mjällby vinner, draw no bet
Odds: 3,00 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 16:00, söndag 16/8
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)
Stream:  cmoreplay logo tv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mjällby 4,00 betway logo
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Sirius 1,91 guts logo
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo
Under 2,5 mål 2,08 bet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Oddsens motsvarighet i procent: