Speltips, Mjällby – Värnamo 25/5: Tråkig historia att vänta?

Simon Pålsson Publicerat: 25 maj 2015

Årets stora besvikelse Mjällby AIF tar emot IFK Värnamo på Strandvallen. Tyvärr är vi rädda för att vi får se en tämligen tråkig historia under måndagskvällen.

Under de senaste årens allsvenska säsonger har Mjällby AIF gjort sig kända som ett lag som alltid bjuder upp till någon form av dans, inte minst på sommaren när natursköna Hällevik blommar upp och lockar en massa folk till mysiga Strandvallen. På planen har besökarna ofta fått njuta av en hyfsat målrik fotboll med flera sköna karaktärer på planen.

När Mjällby nu huserar i Superettan istället för Allsvenskan verkar det som erbjuds inte riktigt vara av samma klass. En hel del experter var ganska säkra på att Mjällby skulle kunna studsa direkt upp i finrummet igen, men inledningen på Superettan har varit mardrömslik för det forna allsvenska laget. För närvarande ligger laget en poäng över jumbon Brommapojkarna, som även de spelade allsvensk fotboll förra säsongen.

Det som varit Mjällbys stora bekymmer under är anfallsspelet, som hittills bara lyckats producera sex mål på nio spelade matcher. Dessutom har man släppt in 19 mål och kommer till matchen med sju raka förluster. Visserligen har fem av förlusterna varit uddamålsförluster, men den här gången tror jag vi kan enas om att statistiken faktiskt talar sitt tydliga språk. Mjällby är helt enkelt inte vad man en gång var.

Värnamo bygger laget bakifrån

För gästerna IFK Värnamos del ser det inte fullt så dystert ut. Elva poäng på nio matcher är ingenting man jublar för, men det gör åtminstone att man publicerar sig i mittens regioner av tabellen. IFK Värnamo håller för övrigt fast vid det man gjort sig kända för under de senaste åren med ett ungt, talangfullt lag där man faktiskt vågar satsa på spelarna som inte nödvändigtvis har massvis med rutin.

Det är en satsning som burit frukt i många år och som gjort att klubben nu är etablerad i Superettan. I år har man dessutom valt att satsa på att bygga laget bakifrån, med ett stabilt mittlås bestående av bland andra Alexander Blomqvist från Malmö FF. Det är en satsning som givit ett hyfsat resultat med ett facit på tio insläppta mål på de nio inledande matcherna. Inte fy skam.

Inför matchen har tankar funnits på att spela på gästerna med tanke på den miserabla form som Mjällby ligger inne med. Som bäst bjuds 3,00 gånger pengarna hos WilliamHill, men vi tvekar. 2,20 på dnb (pengarna tillbaka vid oavgjort) kunde varit intressant, men vi är desto mer säkra på att vi kan vänta oss en trevande och tråkig historia på Strandvallen den här gången. Därför fastnar vi för bligm (båda lagen INTE göra mål) till 2,10 hos MyBet. Det är troligt att vi får se en målsnål historia och förhoppningsvis håller minst ett av lagen nollan.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen INTE göra mål
Odds:  2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: MyBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Måndag 25/5, 19:20
TV / Stream:    tvfyrasport logotv4sport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Mjällby AIF  2,38 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
 IFK Värnamo  3,00 williamhill logo
Över 2,5 mål  2,10 ladbrokes logo
Under 2,5 mål  1,75 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: