Speltips, Modo – Brynäs 2/2: Blir det en målfest?

Simon Pålsson Publicerat: 2 februari 2016

Det blir en riktig hockeytisdag när SHL dukar upp en full omgång. Bland annat får vi se Modo ta emot Brynäs IF på hemmaplan. Blir det en ensidig historia?

Tisdagen kallas ofta för en av veckans mest intetsägande dagar, men så är sannerligen inte fallet den här veckan. Svensk hockeys finrum, SHL, bjuder nämligen på en helt full omgång och vi kan därför välja fritt bland en rad trevliga matcher.

En av många intressanta drabbningar tar plats i Örnsköldsvik, där hemmalaget Modo får besök av Brynäs IF. Gästerna kommer till matchen efter en lite tyngre period efter att den offensiva stjärnan Anton Rödin dragit på sig en långvarig skada för några veckor sedan. Det har förorsakat problem med målskyttet och därigenom flertalet förluster. Fem förluster på de sex senaste matcherna talar sitt tydliga språk.

Precis som vanligt är Brynäs dock ett välorganiserat defensivt lag och det är sällan vi får se målfester när Gävlelaget spelar. Blott en av lagets matcher under 2016 har slutat med minst sex mål. Det är inte heller förvånande att Brynäs är det lag i hela SHL som har lägst målsnitt (åt båda håll) per match under seriens inledande 39 matcher.

Ett uddlöst hemmalag

Inte heller hemmalaget har haft någon vidare period på sistone. Laget har bara vunnit två av de åtta senaste matcherna och det stora problemet är definitivt uddlösheten. Laget gör helt enkelt för få mål och tappar, trots att de inte släpper in särskilt många mål, alldeles för många poäng just av den anledningen.

Det är med andra ord en drabbning mellan två lag som har fin defensiv struktur och som för tillfället har svårt att trycka in puckarna framåt. Modo har till exempel åtta raka matcher med max fem gjorda mål i och det ökar bara ytterligare vår övertygelse om att det här blir en målsnål historia.

Hos bet365 kan vi spela under 5,5 mål i matchen till smått otroliga 1,72 gånger pengarna. Det tycker vi är på tok för högt och vi tvekar inte en sekund på att lassa in ett par slantar på spelet.

Speltips:

Speltips:  Under 5,5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  1,72 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, tisdag 2/2
TV:    cmorelivetva logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
MODO  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,45 betrally logo
Brynäs IF  2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,67 redbet logo
Under 4,5 mål  2,40 bwin logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: