Speltips, Modo – Färjestad 15/1: Fortsätter kräftgången?

Emil Jakobsson Publicerat: 14 januari 2015
Spelförslag: Modo - Färjestad 15 januari 2015
Foto: Bildbyrån

William Nylander har lämnat Modo, frågan är om han har lämnat ett sjunkande skepp eller om de kan resa sig utan sin stjärna. På torsdag kommer ett heltaggat Färjestad på besök och vi har hittat ett bra speltips.

Modo har det tungt just nu, riktigt tungt. De har sju raka förluster och bara två segrar på deras 15 senaste matcher. Hemma i Fjällräven Center har de förlorat fem raka matcher även om de lyckats få med sig poäng från tre av de fem matcherna men det har varit mot lag som Leksand och Brynäs.

Nu senast borta mot Luleå föll de visserligen bara med uddamålet men de stod för en riktigt svag insats och hade ett väldigt lågt tempo på spelet. Om man räknar in skott som missade målet avlossade Luleå 45 skott jämfört med Modos 25 och Luleå vann mer än dubbelt så många tekningar.

– Färjestad är ett jättebra lag och jag tror att de har åtta segrar på sina elva senaste matcher. Det som hände med Färjestad var att de tog in två jättebra spelare i Rajala och Salmela som har förändrat hela det laget. Det kommer att bli en stentuff match för oss, det är inget snack om det, säger Modos assisterande tränare Jan-Axel Alavaara till klubbens hemsida inför matchen.

”De spelar riktigt, riktigt bra”

Färjestad krossade Leksand med 5-0 nu senast och laget stod för en fin prestation.

– De vinner hur rättvist som helst och spelar riktigt, riktigt bra, sa till exempel Leksands tränare Andreas Appelgren efter matchen till Expressen.

Precis som Modos assisterande tränare Alavaara är inne på har de fått riktigt bra snurr på laget och Rajala och Salmela har gett dem ett lyft. Däremot har Alavaara fel när det gäller Färjestads form, de är faktiskt ännu bättre.

De har vunnit nio av deras tolv senaste matcher, bland annat deras senaste bortamatch mot otroligt starka HV71 som de slog med 1-2. Ser vi över en längre tidsperiod har de vunnit fyra av deras fem senaste bortamatcher och vi tror på en ny seger här.

Modo såg otroligt svaga ut nu senast mot Luleå och nu tappar de dessutom Nylander som hann producera 20 poäng på 23 matcher. Det blir dels ett tapp rent hockeymässigt men även mentalt när deras stjärna som precis kommit tillbaka nu lämnar laget mitt under denna kris.

Vi spelar tvåan till 2,05 hos Bwin, för den försiktige finns tvåan inklusive övertid/straffar till 1,63 hos Unibet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Modo 3,3 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,15 comeon logo 3 000 kr
Färjestad 2,05 bwin logo 250 kr
Under 5,5 mål 1,55 williamhill logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,62 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 15/1 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo