Speltips, Modo Hockey – Timrå IK 23/1: Spel på målmarknaden

Simon Pålsson Publicerat: 23 januari 2017

Huvudmatchen från Hockeyallsvenskan blir utan tvekan Modo Hockey mot Timrå AIK, ett viktigt möte i jakten på playoff till SHL. Här hittar vi ett fint spel på målmarknaden.

Ytterligare en hockeyallsvensk omgång står på schemat den här måndagen. Huvudmatchen är den mellan Modo Hockey och Timrå IK, två lag som hoppas kvalificera sig för ett playoff till SHL tack vare en fin vårsäsong.

Då krävs dock en viss uppryckning från båda sidor. Lagen är utan tvekan stabila allsvenska lag, med en stabil poängskörd rakt igenom hela säsongen. Det stora problemet är dock att hitta en hög och jämn nivå. Det är sällan vi får se Modo eller Timrå vinna flera matcher i följd. Det blir ett problem i längden.

Vad som förenar de här båda lagen är att varken Modo eller Timrå är någon riktig målmaskin. Det är förmodligen en del av förklaringen till att det är svårt att hitta riktigt momentum. För Timrås del fungerar dock defensiven väldigt bra, medan Modo med 106 insläppta mål på 37 matcher helt enkelt släpper in lite för många mål.

En tydlig trend i lagens matcher

Med ovanstående information färsk i närminnet känns ett spel på målmarknaden väldigt lockande här. Det finns dock fler faktorer som stärker ett sådant spel ytterligare och som gör oss än mer övertygande om att vi är på rätt väg.

Vi kan börja med att studera lagens senaste matcher. Ynka en av Modos sju senaste matcher har slutat med mer än fem mål. Märk väl att laget själva inte gjort mer än tre mål i en match på flera månader. För Timrås del är siffrorna snarlika. En av sju matcher har slutat med mer än fem mål. På hemmaplan är laget dock klart starkare i offensiven och där är det inte sällan vi ser flertalet mål från Timrås sida.

På de sex senaste åren är det blott ett möte mellan den här båda lagen som slutat med mer än fem mål. Den matchen spelades å andra sidan i oktober 2016, men vår känsla är att det här också blir en försiktig historia. Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap) spelas till 1,71 gånger pengarna hos Unibet (1 000 kronor).

Speltips:

Speltips:  Under 5 mål, ordinarie tid (asian handicap)
Odds:  1,71 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 23/1
TV:   cmoresport logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: