Speltips, Modo – Karlskrona 18/11: Nu blir det åka av

Simon Pålsson Publicerat: 18 november 2015

Den här säsongen har varit katastrofartad för både Modo och Karlskrona, men när lagen drabbar samman under onsdagskvällen kan det bli åka av. Vilket lag kniper den viktiga segern?

Det är två minst sagt formsvaga lag som drabbar samman under onsdagskvällen, när Modo får besök av Karlskrona för ännu en SHL-omgång. Båda lagen har en lång period av negativa resultat bakom sig och harvar därför omkring i de nedre regionerna av tabellen.

Hemmalaget har till exempel bara en seger på sina tolv senaste matcher, medan samma siffra för gästerna är en enda seger på hela säsongen. Det vill säga 18 matcher med bara en enda seger efter full tid och ytterligare en seger efter förlängning. Det är anmärkningsvärt dåligt.

De båda lagen ligger därför toksist i tabellen. Allra värst ser det ut för Karlskronas del. Nykomlingarna och SHL-debutanterna har bara åtta inspelade poäng så här långt och ligger klart sist. Fem poäng framför hittar vi Modo, som trots allt vunnit tre (plus en förlängningsseger) matcher under säsongens första 18 matcher.

En viss positiv trend

Om vi ska vara riktigt generösa har det gått att urskilja en liten riktningsförändring under Modos sista matcher. Laget fick bland annat en liten nytändning efter att ha sparkat sin tränare. Då vann de med 4-3 borta mot Färjestad och i senaste matchen hotade de Linköping hela vägen in i förlängningen.

Med andra ord finns det kvalité i laget, men dessvärre fungerar Modo inte som en enhet. På sistone har målskyttet dock kommit igång på allvar och laget har nu gjort minst två mål i sju av sina åtta senaste matcher. Fortfarande släpper de dock in på tok för många mål.

Samma sak gäller egentligen för gästerna. Båda lagen släpper in ofantliga mängder mål. Hela 71 insläppta mål på 18 matcher är facit för både Modo och Karlskrona. Det ger ett snitt på nästan fyra insläppta mål per match. Anmärkningsvärt.

Hur som helst är känslan att Modo är lite mer på gång än sina gäster. Karlskrona har fortfarande förtvivlat svårt att hitta sin spelidé och om vi ska vara riktigt raka har de ett lag som inte riktigt håller. Därför tror vi att Modo är extremt sugna och inställda på att plocka en viktig trepoängare. Med det i åtanke känns Modo -1 (asian handicap) till 1,95 gånger pengarna hos TitanBet väldigt bra. Vi får då pengarna tillbaka vid uddamålsseger, men med tanke på hur många mål Karlskrona släpper in känns det som att Modo kan kontra in ett par mål i ledning.

Speltips:

Speltips:  Modo -1 (asian handicap)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  TitanBet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 18/11
TV:   cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo  1,67 ladbrokes logo
Oavgjort  5,10 betrally logo
Karlskrona  4,50 betsson logo
Över 4,5 mål  1,50 ladbrokes logo
Under 4,5 mål  2,75 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: