Speltips, Modo – Leksand 28/3: Orkar gästerna fortsätta?

Simon Pålsson Publicerat: 27 mars 2016

Ett 2-0-underläge har plötsligt blivit 2-2 efter att Leksand tagit sig rejält i kragen. Nu är frågan om laget kan fortsätta med sin energifyllda ishockey, eller om Modo steppar upp igen?

Leksand har vänt på steken och hämtat upp ett 2-0-underläge i SHL-kvalet mot Modo. Det som inledningsvis såg ut att vara ett minst sagt ojämnt styrkeförhållande har visat sig vara två relativt jämna lag, där ett väldigt motiverat Leksand jackat upp ett eller två snäpp när det behövdes som mest.

Det ska sägas att det fortsatt är Modo som är det något mer spelförande laget, men att Leksand spelat ett betydligt tightare och mer aggressivt försvarsspel – både offensivt och defensivt – i de två senaste matcherna. Det räcker uppenbarligen långt.

– Vi har ett fantastiskt bra utgångsläge nu med hemmaplansfördel då serien kommit ner till bäst av tre matcher. Som alla ser är vi det klart spelförande laget och med ett par justeringar så kommer resultaten att komma, säger MODO Hockeys huvudtränare Andreas Johansson till klubbens officiella hemsida inför matchen.

Leksand hoppas kunna fortsätta

Den femte och mycket vägvisande matchen i den här matchserien är av yttersta vikt för båda lagen. Den stora frågan inför matchen är egentligen om Leksand orkar fortsatta med den tighta, energifyllda och effektiva ishockey de har visat upp i de två senaste matcherna.

Känslan är att Leksand till stora delar har hittat rätt recept mot Modo, det är alldeles uppenbart. I vår värld har de två senaste segrarna handlat om Leksands fina försvarsspel, snarare än att Modo skulle spela så värst mycket sämre.

Med det i åtanke är det intressant att spelbolagen ändå håller Modo som så pass stora favoriter. Hos bet-at-home och 24hBet är den raka ettan nere i så lite som 1,45 gånger pengarna. Det är ju på tok för lågt.

Vi tror att Leksand kommer att streta emot i den här matchen också, men därmed inte sagt att de tar en tredje raka seger. Att det blir tight känner vi oss dock övertygade om. Därför spelar vi Leksand +1,5 (asian handicap) till 1,85 gånger pengarna hos Bet365. Spelet sitter då vid uddamålsförlust eller bättre för gästande Leksand.

Speltips:

Speltips:  Leksand +1,5 (asian handicap)
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:30, måndag 28/3
TV:    tvtolv logo cmorelive logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo tv4sport logo

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo  1,53 titanbet logo
Oavgjort  4,95 nordicbet logo
Leksand  5,25 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,88 betsson logo
Under 4,5 mål  2,00 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: