Speltips, Modo – Örebro 13/11: Svårbedömd historia

Simon Pålsson Publicerat: 13 november 2015

Bottenlaget Modo får besök av ett Örebro HK som nu ser sin chans att ta en viktig trepoängare för att blanda sig i striden om en slutspelsplats.

Det är verkligen inte lätt att förutse utgången i matchen mellan Modo och Örebro HK, som spelas under fredagskvällen. Att gästerna är ett något starkare hockeylag råder det visserligen ingen tvekan om, men båda lagen är inne i en minst sagt svag period. Hemmaplansfördelen för Modo ska inte heller underskattas.

Att hitta ett spel på den raka 1×2-marknaden är därför i stort sett omöjligt. Visst, gästerna får gälla som favoriter, men stärkta av segern mot Färjestad senast har Modo troligtvis goda möjligheter att skaka om sina besökare. Modo fick med andra ord effekt på sitt tränarbyte direkt, när Challe Berglund fick sparken innan matchen mot Färjestad. Nu är frågan om effekten håller i sig.

Vad som är desto mer säkert inför matchen är hur matchbilden kommer att bli. Det här är två lag som ofta spelar öppna och underhållande matcher. Det bör betyda att en match mellan just de här lagen bara kan se ut på ett sätt. Eller hur?

Dåliga odds inför matchen

Med tanke på att utgången i matchen är så svår är det inte heller konstigt att oddsutbudet är lite skralt inför matchen. Den marknad som är allra mest intressant bör vara målmarknaden, där lagens tydliga tendenser att spela målrika matcher vecka ut och vecka in öppnar för ett överspel.

Föga förvånande har spelbolagen också koll på det här. Överspelet ger under 1,60 gånger pengarna och det går inte att spela. Istället riktar vi blickarna mot ett annat spel. Modo kommer nämligen till matchen med sex raka matcher i vilka de släppt in minst tre mål. Inte sällan blir det betydligt fler än så. Laget hade dessutom sju raka förluster innan segern mot Färjestad senast.

Örebro HK å sin sida har visserligen förlorat en hel del på sistone, men har också visat prov på en fungerande offensiv. I snitt tre mål per match under de sex sista matcherna vittnar om att det finns gott om kvalité framåt. Mot ett defensivt svagt Modo bör de därför ha goda möjligheter att näta flera gånger.

Med det i åtanke tycker vi att Örebro över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid) till 1,95 gånger pengarna är väldigt högt hos Ladbrokes. Det är ett odds vi kan tänka oss rasar två tiondelar innan matchstart, men vi synar det så snabbt vi bara kan. Modo har en trend att släppa in mycket mål och Örebro lär försöka ta chansen att vinna en på pappret lite lättare bortamatch.

Speltips:

Speltips:  Örebro HK över 2,5 mål i matchen (ordinarie tid)
Odds:  1,95 (Jämför alla odds)
Bolag:  Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, fredag 13/11
TV:   cmorehockey logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Modo  2,70 expekt logo
Oavgjort  4,40 betrally logo
Örebro HK  2,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,59 unibet logo
Under 4,5 mål  2,34 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: