Speltips, Modo – Växjö 12/2: Hoppet lever än

Emil Jakobsson Publicerat: 12 februari 2015
Modo - Växjö 12 februari 2015
Foto: Bildbyrån

Efter två raka trepoängare lever hoppet för Modo. De har åtta poäng upp till säker mark och tio omgångar kvar att spela. Under torsdagen tar de emot formstarka Växjö i jakten på viktiga poäng. 

Visst, det ska mycket till om Modo ska slippa kvalet men hoppet lever nog mycket för att de ska brinna och spela varje match som om det vore en slutspelsmatch just nu. Den här perioden på säsongen brukar vara den när lagen i botten verkligen spelar upp sig mycket på grund av just motivationen.

Modo har allt att spela för samtidigt som bland annat Växjö inte alls har lika mycket att spela för vilket ofta bäddar för skrällar.

Modo slog Linköping med 5-3 innan landslagsuppehållet och i tisdags slog de Djurgården med 2-1 på Hovet. En annan intressant detalj är att otroligt skickliga Marcel Hossa klivit in i laget och han nätade redan 1:18 in i första perioden i sin första match för klubben. En spelare gör verkligen inget lag men hans inträde och inledning i klubben sänder positiva signaler och höjer nog de andra spelarna som haft ganska ont om självförtroende sett över hela säsongen.

Hemma i Örnsköldsvik har Modo två raka segrar och har tagit poäng i åtta av de elva senaste matcherna. De är ett lag som relativt sällan tar trepoängare men som samtidigt ofta får med sig minst en poäng.

Sänkt oddset omotiverat mycket

Växjö hade en fin svit i januari innan landslagsuppehållet med fem raka segrar men när SHL startade om föll de med 2-3 efter förlängning hemma mot Örebro. De har vunnit samtliga fyra matcher mot Modo den här säsongen men nu senast uppe i Örnsköldsvik krävdes det förlängning för att vinna.

Vi håller mer spelbolagen om att Växjö är favoriter trots bortaplan, de är ett betydligt bättre lag. Men vi anser att de sänkt ner oddset för tvåan omotiverat mycket, speciellt med tanke på Modos förmåga att få med sig minst en poäng från sina hemmamatcher.

Vi kommer därför testa dubbelchans 1x som ger oddset 1,87 hos ComeOn, hela 0,15 högre än bland annat Bwin och Betway.

Hemmalaget lär dessutom få bra stöd på hemmaplan när nyfikna fans kommer för att se Hossas första hemmamatch. Känslan är att de mycket väl får med sig minst en poäng, precis som senast hemma mot Växjö och som de gjort i åtta av de elva senaste hemmamatcherna.

Testa ett nytt spelbolag idag: Vi har en lista över alla stora spelbolags bonusar, ni hittar bonusguiden här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Modo 3,4 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,05 comeon logo 3 000 kr
Växjö 2,05 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 2,0 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,0 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1x
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 12/2 kl 19:00
TV:  cmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo