Speltips, Molde – Dinamo Zagreb 4/8: Klasskillnaden ska visas över 180 minuter

Spelbloggare Publicerat: 3 augusti 2015

Molde skrällde på bortaplan och fixade 1-1 i det första mötet av två i CL-kvalet mot Dinamo Zagreb. Nu väntar returen och vi har svårt att se kroaterna falla platt ännu en gång.

Det blev alltså oavgjort till slut. Värden fick in 1-0 redan efter 18 minuter och då var känslan att det skulle rulla på, att siffrorna skulle skjuta i höjden – men Molde spelade effektivt och fick ut allt av sitt material. Bara tre minuter senare kom kvitteringen som också blev matchens sista mål – detta efter att norrmännen försvarat sig själva väl.

Över 90 minuter var Dinamo Zagreb tveklöst det bättre laget på planen; man hade mest boll och flest chanser, men det var, som nämnt, en imponerande försvarsinsats Molde stod för och när de väl ställde en del. Med andra ord; den ena sidan överraskade negativt och den andra positivt.

– Det är en fantastisk prestation och ett mycket bra resultat, säger tränaren Tor Ole Skullerud till norska NRK.

William Hill vimsar totalt

Gällande Dinamo Zagreb däremot; man stod för en katastrofal prestation sett till vad man kan, tappade mittfältet och såg allmänt virriga ut i försvarsspelet. Hade kallt räknat med en hemmavinst där, även om vi inte levererade något speltips från matchen.

Paulo Machado blev utvisad 65 minuter in i den första matchen och missar således returen här. En rätt betydande pjäs på mittfältet, men han ska kunna ersättas på ett okej sätt ändå.

Tycker att Moldes kvalitéer överskattas rätt stort efter skrällen i det första mötet. Det ska skilja flera klasser mellan lagen och oavsett om Molde fixade ett mycket fint resultat – bör Dinamo lösa detta över 180 minuter, även om det nu vankas bortamatch.

I serien står Dinamo starkt och den toppas med två vinster och två oavgjorda på de inledande matcherna. Molde är en stor besvikelse och cirkulerar runt i mittenskiktet av Eliteserien. Och mellan de respektive serierna skiljer det en hel del.

Intressant är att Dinamo varit klart bättre på borta- kontra hemmaplan i Europa de senaste åren. De sex senaste CL-bortamatcherna har alla vunnits, men bara en av de fem senaste på hemmaplan.

Gästerna presenteras som knappa, knappa favoriter – 2,80-3,30-2,70 står 1×2-marknaden i just nu. Hade själv velat ta flytta över minst tre decimaler från kroaterna och marknaden borde göra sitt närmare avspark.

William Hill sticker ut hakan lite och anser att det ska vara helt fifty-fifty över det här enskilda mötet och när vi erbjuds 1,91 gånger pengarna för att Dinamo Zagreb ska vinna med försäkringen att få pengarna tillbaka vid oavgjort är det bara att skicka in polletterna.

Speltips:

Speltips: Dinamo Zagreb
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 19:00, tisdag 4/8
TV:  Visas inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Molde 2,80 betway logo
Oavgjort 3,30 comeon logo
Dinamo Zagreb 2,70 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,15 expekt logo
Under 2,5 mål 1,80 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: