Speltips, Monaco – Lille 14/8: Vi tror på en knapp seger för favoriten

Simon Pålsson Publicerat: 13 augusti 2015

Ligue 1 är en omgång gammal och spelet sitter ännu inte hos många av lagen. Det lär påverka matchbilden när Monaco och Lille drabbar samman på fredagskvällen.

Den franska ligafotbollen kliver in i den andra omgången och nu väntar bland annat mötet mellan AS Monaco och Lille. Lagen inledde säsongen på två vitt skilda sätt, där hemmalaget Monaco tog en skön 1-2-seger borta mot Nice, medan Lille fick se sig besegrade av Paris Saint-Germain på hemmaplan.

Att kalla Lilles säsongsinledning för tuff skulle vara en underdrift, med tanke på att man alltså lottades till att möta PSG hemma, följt av Monaco borta, direkt i säsongsupptakten. Ett lite lugnare spelschema kan man tänka sig, inte sant?

Trots den tuffa lotten kan vi bara anta att Lille gick in i säsongen med förhoppningen om att skrapa ihop någon eller några poäng under de inledande matcherna, men vår känsla är att man får svårt att revanschera sig från premiärförlusten när man nu åker till Monaco. Inte minst med tanke på att Monaco faktiskt är ett bra hemmalag, som dessutom har både potential och förhoppning om att finnas med högt upp i tabellen när vi summerar säsongen om dryga nio månader.

Traditionellt tuffa möten mellan lagen

Monaco och Lille har såklart drabbat samman många gånger förut, men i det här sammanhanget tänker vi fokusera på det verkligt intressanta; det vill säga matcherna som spelats de sista säsongerna. Genomgående har varit att det blivit målfattiga, tighta tillställningar som slutat 1-1 eller med en uddamålsseger.

Den traditionen har vi en stark känsla av kommer leva vidare, inte minst med tanke på att vi faktiskt är precis i början av säsongen och lagen ännu inte är trimmade i offensiven. Faktum är att endast en av tio matcher i den första omgången slutade med en seger med mer än ett mål. Dessutom gjordes blott 17 mål på de tio matcherna. Det säger en hel del.

Därför tror vi att det här blir en målsnål historia och vår känsla är att Monaco kommer att vinna knappt. Det troliga resultatet är 1-0, men vi vill gardera oss för 2-1 och spelar därför Monaco vinna med uddamålet till 3,25 gånger pengarna hos bet365.

Speltips:

Speltips:  Monaco vinna med 1 mål
Odds:  3,25 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  20:30, fredag 14/8
TV:   Matchen sänds inte på svensk TV. (TV-tablå)
Stream:   bet365tv logo Regler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Monaco  1,62 williamhill logo
Oavgjort  3,70 titanbet logo
Lille  7,00 titanbet logo
Över 2,5 mål  2,50 williamhill logo
Under 2,5 mål  1,59 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: