Speltips, Monaco – PSG 1/3: Sex raka inbördeskryss

Spelbloggare Publicerat: 1 mars 2015

monaco psg 1/3Monaco och Paris Saint Germain har en beaktansvärd inbördeshistorik med sex raka kryss. Nu vankas ny match lagen emellan – förlängs sviten?

Spelartappen inför säsongen tog, inte helt oväntat, hårt på Monaco och fjolårstvåan är inte bättre än femma efter 25 spelade matcher. Man har dock två färre spelade matcher än konkurrenterna ovan och skulle kliva upp på fjärdeplatsen vid en trea här och samtidigt skapa kontakt med trean Marseille. Tiden finns fortfarande för att rädda upp tabellsituationen.

Det offensiva spelet har fått ta emot den värsta smällen, men defensiven har å andra sidan skärpts till och med 19 insläppta mål är man bäst i den meningen.

Formen är har bättrats desto längre säsongen lidit och 3-1-segern borta mot Arsenal i Champions League – den tredje raka fullpottaren – var ett styrkebesked utan dess like, ett styrkebesked som sätter fingret på hur bra laget faktiskt är just nu.

PSG har inte heller levt upp till förväntningarna, varken spel- eller resultatmässigt, men tar ändå över förstaplatsen från Lyon om de skulle lyckas vinna här på Stade Louis II – till största del för att de två främsta toppkonkurrenterna hamnat i formdippar.

Den senaste förlusten kom så sent som i början av året och sedan dess har 11 matcher spelats. Blivit en del tapp i form av oavgjorda resultat, men ett starkt facit är det alltjämt. Förra helgen läxades Toulouse upp när de besegrades med stabila 3-1 på Stade des Princes.

Båda lagen är drabbade av varsitt tungt avbräck, men PSG:s väger klart tyngst. Aymen Abdennour samt Zlatan Ibrahimovic är det som får stanna hemma.

Båda parter nöjda med en pinne?

Här tycker jag att krysset känns närmast till hands. PSG har svårigheter med att stänga matcher och nästan hälften av deras bortamatcher – 6 av 13 – har slutat oavgjort, Monacos hemmafacit är 5 av 12. Ännu mer anmärkningsvärt är att sex inbördesmatcher i följd har slutat oavgjort efter fulltid.

Även fast Paris Saint Germain både är och ska vara knappa oddsfavoriter lär de inte vara fullt missnöjda med en pinne här – och att Monaco resonerar likadant tar jag för givet.

Ett snäppet sämre, men formstarkt hemmalag mot seriens kryssgladaste lag med sin främste stjärna borta. I min bok rentav stinker det oavgjort.

3,20x får räcka för krysset och tas med en medelsumma hos Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Monaco 3,40 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,20 ladbrokes logo 1 000 kr
PSG 2,40 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,55 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr gratisspel)
Spelstopp: Söndag 21:00, 1/3
TV:  cmoresport logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av:  Emil Jakobsson