Speltips, Monaco – St. Ètienne 3/4: Saknar sin bästa målskytt

Emil Jakobsson Publicerat: 2 april 2015

monaco bastia 13/3Efter årets succé i Champions League jagar Monaco nu under fredagen tre viktiga poäng hemma mot St. Étienne för att få chansen att spela i Champions League även nästa säsong. Frågan är om det blir lika målsnålt som vanligt?

Monaco har gjort succé i Champions League och imponerat med sitt täta försvarsspel även mot övriga Europa. Innan 2-0-förlusten i Champions League mot Arsenal som trots allt räckte för avancemang hade de två insläppta mål på sju matcher i Champions League. Otroligt imponerande.

Hemma i Ligue 1 har de tre raka segrar och över de fem senaste matcherna har de fyra segrar, en oavgjort mot PSG och 10-2 i målskillnad. Formen eller defensiven är det med andra ord ingen fara med. De ligger just nu fyra poäng bakom Marseille som ligger trea vilket betyder kval till Champions League men de har en match mindre spelad.

Gästande St. Ètienne har även de en uppåtpekande formkurva och en stabil defensiv som grund. Fyra raka segrar, sex raka utan förlust och bara fyra insläppta på de fem senaste matcherna. De fick 1-1 hemma mot Monaco tidigare under säsongen i november och de har en mäktig svit mot Monaco. De har bara en förlust på de tolv senaste matcherna mot dem fördelat på sex segrar, fem oavgjorda och som sagt en förlust.

Dessutom har hela fyra av de fem senaste mellan lagen gått under 2,5 mål och oddset för underspelet har trillat ner till 1,5. Faktum är att detta är de två lagen i Ligue 1 som har släppt in minst mål den här säsongen.

St. Étienne ligger dessutom bara en poäng bakom Monaco och har även de siktet inställt på Europaspel. Även om detta är en nyckelmatch i jakten på en Europaplats väntar ytterligare en viktig match på onsdag för dem när de gästar Paris för en tuff semifinal i Coupe de France mot PSG.

Saknar sin bästa målskytt

Ser vi till skadefronten är det klar fördel för hemmalaget. De som definitivt missar matchen för Monaco är Laina Traoré och Ricardo Carvalho samtidigt som St. Ètienne har två spelare avstängda och hela fyra skadade som definitivt missar matcher. Bland annat kommer de sakna Max-Alain Gradel som är lagets bästa målskytt. Han har gjort sex mål på de sex senaste matcherna men fick rött kort nu senast och är avstängd mot Monaco.

Med tanke på att Monaco inte har släppt in något mål på de sju senaste ligamatcherna på hemmaplan och St. Ètienne redan innan Gradels avstängning hade problem med offensiven talar absolut allt för en målsnål match.

Men oddset 1,5 för under 2,5 lockar absolut inte mig. Monaco att vinna och hålla nollan betalar 2,75 men jag anser att spelet Monaco vinner och under 2,5 mål till 3,5 känns ännu bättre med tanke på St. Ètiennes stabila försvar. Monaco är otroligt formstarka just nu och gästerna har tunga skador som gör att vi tror på hemmalaget här. Luktar 1-0 eller 2-0 långa vägar här.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Monaco 2,0 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,2 ladbrokes logo 1 000 kr
St. Ètienne 4,65 betsafe logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,5 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,65 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Monaco vinner och under 2,5 mål
Odds: 3,5 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsafe (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 3/4 kl 20:30
TV:  Tyvärr sänds inte matchen på TV i Sverige. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor: / Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo