Speltips, Monaco – Valencia 25/8: Kniven mot strupen för hemmalaget

Simon Pålsson Publicerat: 24 augusti 2015

Valencia reser till Monaco med en 3-1-ledning, något som rimligen bör öppna upp för ett offensivt hemmalag på jakt efter mål. Orkar AS Monaco vända underläget när man nu har kniven mot strupen?

Avgörandets stund är kommen i play-off till Champions League när returmatcherna nu ska spelas under tisdagen och onsdagen. I Monaco väntar mötet mellan hemmalaget AS Monaco och gästande Valencia, där spanjorerna har med sig en 3-1-ledning från det första mötet på Mestalla.

Valencia var helt klart förtjänta av en seger i det första mötet, men det var det där sena 3-1-målet som gör att uppförsbacken ser jobbig ut för AS Monaco. Tack vare att man petade in ett bortamål finns det fortfarande relativt goda möjligheter till att hota i returen och det är också det vi tror kommer att prägla matchbilden.

Det här är i grunden två offensiva lag, där AS Monaco dock får ses som det mer defensivt inriktade laget. I den här matchen lär däremot så inte bli fallet, med tanke på att hemmalaget måste gå framåt i jakten på mål. Minst två mål måste göras, något som rimligtvis bör prägla matchbilden redan från start.

Kvalité framåt hos båda lagen

Att AS Monaco trycker på för ett mål redan från start kommer naturligtvis bidra till en ganska öppen matchbild, även fall vi tror att hemmalaget inte tokrusar upp med hela laget redan från första minut. Forceringen kommer att trappas upp under matchens gång, men klart är att laget måste våga ta risker.

Valencia är dessutom ett kontringsstarkt lag med fina kvalitéer framåt och med tanke på vilka ytor man kommer att ha tillgång till tror vi att spanjorerna har goda chanser att göra mål. AS Monaco är inte bara i behov att ta sig framåt i banan, man har också flera starka namn som kommer att utgöra stora hot framåt. Nyförvärvet El Shaarawy är en sådan spelare.

På förhand är det svårt att veta var den här matchen tar vägen, men att AS Monaco kommer att gå framåt för att försöka kvittera underläget är en sak som är säker. Det kommer att öppna upp ytor och framförallt i andra halvlek lär matchbilden vara väldigt öppen, såvida Valencia inte redan har dödat matchen. Därför spelar båda lagen göra mål till 2,00 gånger pengarna hos Betway. Det är ett odds som halkat upp ett snäpp för högt och i förhållande till övriga spelbolag är det väldigt bra.

Matchen kan mycket väl sluta 1-1, men överspelet till 2,20 kan också vara intressant. Med tanke på risken för 1-1 väljer vi dock det redan nämnda spel.

Speltips:

Speltips:  Båda lagen göra mål
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  20:45, tisdag 25/8
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
AS Monaco  2,30 williamhill logo
Oavgjort  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Valencia  3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 2,5 mål  2,20 betway logo
Under 2,5 mål  1,70 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: