Speltips, Monfils – Kohlschreiber 24/7: En lång kvällsmatch att vänta

Simon Pålsson Publicerat: 24 juli 2015

ATP-turneringen i kroatiska Umag rullar vidare och fyra fina kvartsfinaler står för dörren. I matchen mellan Monfils och Kohlschreiber har vi hittat ett fint speltips.

Tennissäsongen går vidare och för närvarande spelas två turneringar på ATP-touren. Bland annat spelas det tennis i blåsiga Båstad här i Sverige och det spelas även tennis i kroatiska Umas. Båda turneringarna är lågt rankade och tillhör de så kallade 250-turneringarna, vilket är den lägsta möjliga rankingen för en turnering på ATP-touren.

Det gör också att de flesta riktigt tunga spelarna håller sig hemma och vässar på sin form på träningsplanen istället. Det betyder å andra sidan inte att det inte finns fin tennis att njuta av. I kvartsfinalen i ATP Umag kan vi till exempel se fram emot mötet mellan Gael Monfils och Philipp Kohlschreiber i en av fyra kvartsfinaler.

Det är, precis som många säkert känner till, två spelare som tillhör världseliten och som inte sällan är ena halvan av fantastiska tennismatcher. Trots att fransmannen Gael Monfils är tre år yngre har han tagit lika många ATP-titlar och varit betydligt bättre rankad än tysken Philipp Kohlschreiber. 31-åringen tillhör dock den skara spelare som har en väldigt hög högstanivå och han kan därför hota vilken spelare i stort sett när som helst.

Vi är inställda på fantastisk tennis

Trots att det är en lågt rankad turnering tror vi att vi får se två spelare som gärna tar sig vidare till semifinal. Det adderar en extra krydda att det är två så pass ansedda spelare som gör upp, vilket lär göra att spelarna själva inte gärna förlorar.

Gael Monfils har dock med sig en stor fördel inför matchen, med tio segrar på tolv inbördes möten mot Philipp Kohlschreiber. Fransmannen är helt enkelt en bättre tennisspelare och har en slagstyrka, ett rörelsemönster och ett humör som är svårt att stå emot för vilken spelare som helst. Därför gäller han också som självklar favorit i den här matchen, men det är faktiskt inte där vi hämtar vårt speltips.

Det här är två spelare som inte är några superservare, men som ändå är duktiga i egna servegame. Det är två spelare med en bredd och en stabilitet i spelet, men som båda kan komma in i mentala svackor och som inte sällan är sina egna största fiender. Det öppnar upp för en svängig matchbild och vi tror att matchen blir tuff.

1,71 på den raka segern för Monfils är visserligen bra, men att Unibet bjuder hela 1,97 gånger pengarna på över 22,5 game i matchen är i vårt tycke än bättre. Det här är som upplagt för en historia som går till tre set, men den låga linan öppnar upp för att spelet kan sitta även vid 2-0 till någon av spelarna. 7-6, 6-4 räcker långt och 1,97 är helt enkelt för högt. Spelet har dessutom suttit i fem av de sex senaste mötena mellan spelarna.

Du missar väl inte Super Lenny? Nya på den svenska marknaden och här för att stanna. Prova Super Lenny och få en bonus i samarbete med Spelbloggare. Klicka här och få bonusen på 500 kr när du registrerar dig!

Speltips:

Speltips:  Över 22,5 game i matchen
Odds:  1,97 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Cirka 21:00, fredag 24/4
TV:   Matchen sänds dessvärre inte på svensk TV
Stream:   unibettv logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Gael Monfils  1,71 comeon logo
2-0  2,70 unibet logo
Philipp Kohlschreiber  2,25 comeon logo
Över 22,5 game  1,97 unibet logo
Under 22,5 game  1,90 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: