Speltips, Montréal Canadiens – St. Louis Blues 21/10: Seriefinal i natt

Emil Jakobsson Publicerat: 20 oktober 2015

Montréal som är NHL:s enda obesegrade lag den här säsongen tar i natt emot St. Louis Blues som har fyra raka segrar bakom sig och det är ettan i öst som ställs mot ettan i väst.  Vi kan med andra ord se fram emot en riktig höjdarmatch där vi har hittat en vinnare. 

Montréal Canadiens har startat säsongen strålande med sex raka segrar och den imponerande målskillnaden 20-7. En av anledningarna till detta är målvakten Carey Price som inte bara varit bra, han har varit omänskligt bra med ett målsnitt på 1,2 samt en räddningsprocent på hela 95,7.

Enligt Montréals tränare Michel Therrien kommer laget inte göra några förändringar jämfört med förra matchen vilket borde betyda att Price får fortsätta i målet.

Ser vi till Montréals två hemmamatcher den här säsongen har det varit imponerande uppvisningar. Först 3-0 mot New York Rangers och nu senast 4-1 mot Detroit sänder tydliga signaler – Canadiens är glödheta just nu och bara sju baklängesmål på sex matcher är en tydlig indikation om hur svårspelade de är.

Vunnit fem av sex matcher

Men i natt kommer de verkligen testas. St. Louis Blues förlorade borta mot Minnesota för tio dagar sedan men har annars vunnit de fem övriga matcherna den här säsongen och de toppar den västra konferensen. Offensiven är det inte heller något fel på. De har nämligen gjort fyra mål per match i fyra raka matcher, frågan är om de lyckas lika bra nu när de ställs mot världens bästa målvakt och ligans just nu bästa lag?

St. Louis mötte faktiskt Montréal två gånger förra säsongen. Den 24 februari 2015 förlorade de hemmamötet med 2-5 och bortamötet som spelades i november 2014 förlorade de med 4-1 så där har Montréal ett mentalt övertag.

Blues kommer dessutom låta Jake Allen vakta målet enligt tidningen St. Louis Post-Dispatch. Allen har bara stått två av de sex inledande matcherna och släppt in sex mål på 53 skott vilket betyder en räddningsprocent  på 88,7 – långt under vad som kan räknas som godkänt. Hans första match i målet den här säsongen var lagets enda förlust och den andra vann de trots tre baklängesmål.

Gästerna har samtidigt ett par skador som stör. Bland annat är Stastny, Shattenkirk, Fabbri och Berglund är borta vilket givetvis försvagar laget.

Faktorer som Price formtopp, Montréals strålande spel, förra säsongens möten, skadorna hos gästerna och Allen i Blues mål gör att ettan till hela 2,3 smakar väldigt bra enligt oss.

Speltips:

Speltips: Montréal vinner, rak etta
Odds: 2,3 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Kl 01:30, natten mot onsdag 21/10
TV:  viasathockey logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Montréal 2,3 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
St. Louis 3,1 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,0 mål 1,95 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,0 mål 1,91 ladbrokes logo

Oddsens motsvarighet i procent: