Speltips, Mora IK – Västerviks IK 6/2: Spel på 1×2-marknaden

Simon Pålsson Publicerat: 6 februari 2017

Mora IK fortsätter sin jakt på SHL, medan Västerviks IK hoppas klättra några placeringar till i det jämna toppskiktet av Hockeyallsvenskan. Det öppnar för en intressant historia.

Hockeyallsvenskan bjuder på en match den här måndagen, när serieledarna Mora IK får besök av en kollega i toppstriden – Västerviks IK.

Det här blir lagens fjärde inbördes möte bara den här säsongen och baserat på de inledande matcherna är det svårt att förutspå vad som ska ske här. Samtliga matcher har nämligen levt sitt eget liv på ett sätt som gör det väldigt oklart var den här matchen tar vägen.

I grunden är det här två väldigt offensivt skickliga lag, så om matchbilden blir öppen kan vi förvänta oss en hel del mål. Säsongens första möte mellan lagen slutade 7-5, kanske kan det vänta något liknande här? Vår känsla är dock att den goda offensiva formen i båda lagen skapat en respekt i motståndarlaget, något som gör att approachen till den här matchen kan tänkas bli lite mer defensiv och försiktig. Det bekräftas av Moras tränare Jeremy Colliton.

– Vi kommer att försöka begränsa deras chanser när de anfaller och se till att vi alltid har spelare hem för att försvara. Spelar vi tight i defensiven så kommer vi också skapa tillräckligt mycket offensivt för att vinna matchen, säger han till klubbens officiella hemsida.

Klar fördel hemmalaget trots allt

Båda de här lagen har haft en fin period sedan årskiftet, men i våra ögon finns det trots detta en klar skillnad i kvalité. Hemmalaget toppar nu tabellen med 87 inspelade poäng på 42 matcher. Det är ett otroligt starkt facit. Om Mora fortsätter på den inslagna vägen krävs det ett mycket starkt motstånd i SHL-kvalet för att drömmen om SHL ska dö.

Mora är dessutom fyllda med självförtroende efter 5-1-segern mot Almtuna senast. Den var en efterlängtad trepoängare då Mora dessförinnan hade två snöpliga förluster i bagaget. För Västerviks del är det lite upp och ner, med fem vinster på de elva senaste matcherna. På bortaplan och mot lite tyngre motstånd är laget klart svagare, varpå vi verkligen håller hemmalaget som favoriter här.

Två vinster på tre matcher mot Västervik är facit så här långt. Formen, tabellpositionen, hemmaplansfördelen. Där har ni tre faktorer som talar för en hemmavinst här. I våra ögon är favoritskapet tydligt. Mora IK vinner (ordinarie tid) spelas till 1,80 gånger pengarna hos William Hill.

Matias Lassen är den enda spelare som rapporteras missa matchen för hemmalagets del. Dansken är just nu på landslagssamling. Jonathan Rodensjö dras med skador och kommer inte till spel för Västervik.

  Rygga spelet hos William Hill – Få 1 000 kr bonusspel!

Speltips:

Speltips:  Mora IK vinner (ordinarie tid)
Odds:  1,80 (Jämför alla odds)
Bolag:  William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, måndag 6/2
TV:   cmorehockey logo (TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

 

Oddsens motsvarighet i procent när spelet publicerades: