Speltips, Mora – Leksand 7/10: Daladerbyt präglas av form

Simon Pålsson Publicerat: 6 oktober 2015

Daladerby mellan Mora IK och Leksands IF står för dörren. Ett derby som lär präglas av de båda lagens tydliga formtendenser väntar.

Leksands IF har sannerligen inte öppnat bortaspelet i Hockeyallsvenskan på ett övertygande sätt. På sina fyra inledande bortamatcher har laget inte plockat en enda poäng och de har därtill förlorat mot nykomlingar Tingsryd och Pantern.

Nu slipper de visserligen åka hela vägen ner till de södra delarna av vårt avlånga land, men att ta sig till Mora för en tuff derbymatch är sällan enkelt.

Mora har haft en tuff period bakom sig, med flera bortamatcher i rad. Fyra av lagets fem senaste matcher har spelats på bortais och faktum är att laget lyckats förlora i samtliga fyra matcher. Båda lagen är med andra ord inte alls särskilt bra på bortaplan.

Det ser betydligt bättre ut hemma

På hemmaplan har det dock sett betydligt bättre ut för Mora. Fyra matcher, fyra segrar och 16 gjorda mål är ljuv musik för fansen. Känslan är att de, i ett Daladerby, kommer gå ut med en än mer påtaglig inställning när Leksand gästar, något som gör att förutsättningarna för en fortsättning på hemmatrenden bör vara relativt goda.

Att laget nu vänder hem efter en bortaturné med tre matcher på bortais lär betyda att man är väldigt sugna på att spela inför sin hemmapublik. Vi kan inte tänka oss annat än att man vill göra dem nöjda, speciellt i en match av den här karaktären.

Det raka spelet på hemmalaget ger 2,15 gånger pengarna hos Bwin och vi tycker att det finns värde där. 47% sannolikhet om vi räknar om oddset i procent och känslan är att Mora faktiskt har ett par procent bättre möjlighet än så, vilket betyder att vi tycker oss ha hittat spelvärde.

Speltips:

Speltips:  Mora vinna
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp:  19:00, onsdag 7/10
TV:   cmoresport logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Mora  2,15 bwin logo
Oavgjort  4,40 comeon logo
Leksand  3,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  1,68 betway logo
Under 4,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: