Speltips, Munoz de la Nava – Troicki 19/1: Australian Open är här

Simon Pålsson Publicerat: 18 januari 2016

Natten till tisdag spelas en intressant match mellan Daniel Munoz de la Nava och Viktor Troicki i Australian Opens första omgång. Spelbloggare.se bevakar turneringen från start.

Äntligen är tennissäsongen 2016 här och för oss svältfödda tennisälskare är det inte någonting annat än ren njutning som väntar. Precis som vanligt är det Australian Open som på allvar öppnar tennisåret och i år är det minst lika intressant som vanligt.

Vi öppnar turneringen med att fokusera på matchen mellan spanjoren Daniel Munoz de la Nava och serben Viktor Troicki. Det råder ingen tvekan om att det är den sistnämnda som gäller som stor favorit i matchen och i vår bok är anledningarna många till det.

På det hela taget är den snart 30-åriga serben en mer komplett tennisspelare, som dessutom har en betydligt högre högstanivå. Med sina 193 centimeter har serben en fin räckvidd, hårda grundslag och allra främst en fruktad serve. På hårt underlag, som är det som gäller i Australian Open, trivs han också bra. På gräs är han kanske till och med ännu bättre, eftersom hans serve lämpar sig fint för den typen av underlag.

Spanjoren fokuserar på grusen

Underlaget i Australian Open är sannerligen inget som ligger till spanjorens fördel. 33-åringen håller liv i den gamla myten om att spanska spelare, speciellt den lite äldre generationen, är som bäst på grus. På hardcourt vann spanjoren en enda ATP-match under 2015. Anmärkningsvärt.

Daniel Munoz De La Nava är för närvarande rankad som nummer 77 i världen, vilket bara är två placeringar från hans bästa placering någonsin. Spelet är anpassat efter ett långsammare underlag och den i sammanhanget kortväxta (178 centimeter) spanjorens brister blir som tydligast på andra underlag.

De här båda har inte drabbat samman på ATP-touren trots att de båda spelat där samtidigt i snart tio år. Det har främst att göra med att de inte riktigt spelar samma turneringar på grund av det föredragna underlaget, men det har också att göra med att Viktor Troicki helt enkelt är en bättre spelare och därmed spelar en annan typ av turneringar. Den nu 22-rankade serben såg vass ut under sommaren och om han hittar tillbaka till det spelet kommer han att kunna klättra tillbaka till i närheten av den placering han varit på tidigare – nämligen 12 i världen.

Ja, som ni hör håller vi Viktor Troicki som solklar favorit här. 29-åringen kommer att vinna matchen och vi skulle tro att han gör det tämligen obehindrat. Hos Unibet kan vi spela Viktor Troicki 3-0 till fina 2,02 gånger pengarna. Det spelar vi med ett leende.

Speltips:

Speltips:  Viktor Troicki 3-0
Odds:  2,02 (Jämför alla odds)
Bolag:  Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 02:00, tisdag 19/1
TV:    eurosport logo (TV-tablå)
Stream:   eurosportplayer logo

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Daniel Munoz de la Nava  7,00 redbet logo
0-3  2,02 unibet logo
Viktor Troicki  1,14 williamhill logo
Över 34,5 game  1,90 unibet logo
Under 34,5 game  1,95 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: