Speltips, Murray – Federer 10/7: Äntligen dags för ett tungviktsmöte

Simon Pålsson Publicerat: 9 juli 2015

Fyra spelare återstår i Wimbledon och den ena semifinalen är ett riktigt tungviktsmöte. Vi har hittat ett bra speltips inför matchen mellan världstrean Andy Murray och världstvåan Roger Federer.

Wimbledon går in i sin avslutande fas och först nu väntar den första riktigt, riktigt tunga matchen när hemmafavoriten Andy Murray tar emot den av publiken väldigt älskade Roger Federer. Två spelare som gjort sig vana vid att bli påhejade av publiken under hela turneringen, men där bara Andy Murray kan räkna med fullt stöd i just det här mötet.

Vi ska inte tjata det här till leda, men stödet Andy Murray har hemma i Wimbledon är anmärkningsvärt. Ni som har sett honom spela tennis vet också att han är en humörspelare av högsta rang, vilket innebär att boosten publiken kan ge bokstavligt talat kan visa sig guld värd.

Andy Murray och Roger Federer har som ni förstår spelat mot varandra väldigt många gånger, av den enkla anledningen att de båda tillhört världseliten under många år. Det är dock först på senare år som den förstnämnda tagit det sista steget. Efter att han gjorde det har han också bärgat två segrar på Wimbledons banor, en i själva Grand Slam-turneringen 2013 och en året innan i OS-turneringen. Han trivs med andra ord fint på gräset.

En annan som trivs på Wimbledons gräs är Roger Federer, av många ansedd som den bästa tennisspelaren någonsin. I konkurrens med Pete Sampras och vår egen Björn Borg är han tveklöst en av kungarna på Wimbledons tron.

Världens bästa tennismatch?

Det finns flera stora spelare och därigenom också en hel del möten som tillhör de där riktigt, riktigt stora matcherna. Personligen är det dock matcher mellan Andy Murray och Roger Federer som sticker ut lite extra. Det är här vi har möjlighet att se en varierad och vacker tennis mellan två jämnbra spelare som hatar att förlora. Släng in mötena med Novak Djokovic och vi har adderat en kille som inte verkar veta hur man förlorar. Kanske är matcherna mot Novak Djokovic trots allt ännu bättre?

Hur som helst, vi ska inte fastna i en sådan abstrakt diskussion. Vi kan bara njuta av det självklara faktum att det här har alla förutsättningar att bli en fantastisk tennismatch. Två spelare som har sina absoluta styrkor i returspelet gör att vi också kan räkna med en match med en hel del breaks. Det här är inte servekanoner som förlitar sig på att huvudsakligen hålla sina egna servegame – det här är spelare som vill bryta motståndaren. Bara det är en ingrediens som tveklöst bidrar till bättre tennismatcher.

Intressant inför semifinalmötet mellan Andy Murray och Roger Federer är att det blir en härlig kamp mellan två svenska coacher. Stefan Edberg för Roger Federer och Jonas Björkman för Andy Murray. En matchen i matchen som inte känns fy skam på förhand.

En peppad och urstark Murray tar kommandot

Det råder ingen tvekan om att den här matchen kan gå hur som helst. Det är, som sagt, två jämnbra spelare med likvärdiga styrkor inom samma områden. Det är två spelare som inte sällan blir ena halvan av riktigt bra bolldueller. Vi kan med andra ord garantera flera bollar som kommer få publiken att tappa andan.

Men det finns faktiskt en spelare som vi tycker sticker ut lite, åtminstone ur en synvinkel. Andy Murray är ett unikum i det sätt han spelar tennis. Energirikt, intensivt och taggat från första stund. Svagheten är att han alldeles för ofta hamnar i mentala svackor och börjar göra enkla misstag i sitt spel. Det är dock humörsvängningarna som är hans största styrka också. När han träffar bollen rätt, får fart under skorna och läser spelet korrekt är han ostoppbar. Med ett konsekvent nötande av svårretunerade slag, ett aktivt fotarbete och ett rejält tålamod är Andy Murray en mardröm att möta.

Därför tror vi att en peppad och urstark Andy Murray kommer att gå ut och ta kommandot i matchen direkt. Fylld till bredden med energi från sig själv, från sina tränare (däribland Jonas Björkman) och från publiken blir han svårstoppad i första set. Därför spelar vi Andy Murray vinna första set till 1,85 hos Betway. Det är ett fint odds och även fall vi ser Andy Murray som knapp favorit till segern i matchen garderar vi oss då mot det faktum att han hamnar i sitt ibland ofrånkomliga dåliga mentala mönster senare i matchen.

Missa inte finalhelgen av Wimbledon. Registrera dig hos ComeOn! Nu när Wimbledons finalhelg står för dörren är det lämpligt att registrera sig hos ett spelbolag som satsar hårt på tennis. Klicka här och få en bonus på hela 3 000 kr hos tennisstarka ComeOn!

Speltips:

Speltips:  Andy Murray vinna första set
Odds:  1,85 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betway (500 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 16:00, fredag 10/7
TV / Stream:    cmoretennis logocmoresport logocmorelive logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Andy Murray  1,90 betway logo
3-0  5,75 comeon logo
Roger Federer  2,06 unibet logo
Över 41,5 game  1,67 ladbrokes logo
Under 41,5 game  2,15 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: