Speltips, Murray – Ferrer 3/6: Tät kvartsfinal väntar i eftermiddag

Simon Pålsson Publicerat: 3 juni 2015

Andy Murray klev in i Franska Öppna som en av turneringens stora favoriter, men har visat upp ett haltande spel. I kvartsfinalen ställs han nu på prov när motståndaren David Ferrer är på jakt efter en plats i semifinalen.

Den fina formen för våra tennistips fortsätter. På de sex spel vi erbjudit på Franska Öppna har vi lyckats träffa rätt hela fem gånger. Igår förutsåg vi till exempel att Jo-Wilfried Tsonga skulle skrälla sig vidare till semifinal i mötet med Kei Nishikori. Det spelet satt till fina 4,00 gånger pengarna och nu hoppas vi att trenden fortsätter att hålla i sig.

Näst på tur är kvartsfinalen mellan Andy Murray och David Ferrer, ett möte som blivit allt mer intressant i skenet av de båda spelarnas turnering så här långt. För skotten Andy Murrays del har spelet hackat betänkligt och frågan är om han kommer lyckas ta sig samman när det verkligen gäller och när han nu ställs inför en verklig värdemätare?

Det är allmänt känt att humöret är en viktig faktor inom tennis i allmänhet, men för Andy Murray i synnerhet. När han använder det till sin fördel är han en av tennisvärldens klart bästa tennisspelare som dessutom gjort sig känd som en mardröm att möta då han springer, sliter och kämpar som få andra.

David Ferrer däremot har varit imponerande genom hela turneringen, även fall Simon Bolelli blev en utmaning. Spanjoren är en erkänt skicklig spelare på grus och är därutöver rankad som åtta i hela världen. Det är med andra ord som upplagt för en het match mellan två av världens mest framstående tennisspelare.

Imponerande statistik i inbördes möten

De båda spelarna har stött på varandra hela femton gånger på ATP-touren och i inbördes möten är det föga förvånande Andy Murray som drar det längst strået. Nio segrar för skotten vittnar om att han trots allt ligger snäppet före David Ferrer, men när vi dissekerar statistiken blir den verkligt intressant.

På fyra möten med grus som underlag har David Ferrer lyckats vinna samtliga fyra när Andy Murray står för motståndet. Bland annat för tre år sedan i Franska Öppna, där spanjoren vann med 3-1 i set och krossade Murrays dröm om en Grand Slam-titel den gången.

Spelbolagen håller trots detta Andy Murray som den klara favoriten i årets kvartsfinal, vilket kan vara förståeligt då han trots allt är en bättre tennisspelare sett över tio matcher. Det faktum att matchen spelas på grus gör dock att vi tror på en lång, het match där båda spelarna verkligen behöver slita för att gå hem med segern och därigenom nå en semifinal.

Ja, som ni hör är svårt att hitta en vinnare i den här matchen. Å ena sidan talar det tydliga övertaget i inbördes möten på grus till Ferrers fördel, men Murray har å andra sidan haft en imponerande säsong på grus hittills och har därtill en vana att blomma ut i matcherna nära finalen. Istället riktar vi blickarna mot överspelsmarknaden, där Ladbrokes erbjuder det generösa oddset 2,00 gånger pengarna på att matchen innehåller över 39,5 game. Vi tror att matchen går till minst fyra set, där tiebreak i minst ett känns svårt att undvika. Då bör spelet sitta utan problem. Vi går in med en slant och ser för allt i världen till att absolut inte missa matchen.

Speltips:

Speltips:  Över 39,5 game i matchen
Odds:  2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  Tidigast 15:15, onsdag 3/6
TV / Stream:    eurosport logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Andy Murray  1,53 comeon logo
3-0  3,40 williamhill logo
David Ferrer  2,65 mybet logo
Över 39,5 game  2,00 ladbrokes logo
Under 39,5 game  1,91 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: