Speltips, Nadal – Troicki 14/5: Sitter ännu ett tennistips?

Simon Pålsson Publicerat: 13 juni 2015

14:30 på söndagseftermiddagen drabbar Rafael Nadal och Viktor Troicki samman i finalen av ATP-turneringen i tyska Stuttgart. Det är som upplagt för favoriten.

Det brukar sägas att i en final kan allting hända. När allting skall avgöras i en enda match kan det i många sporter egentligen gå hur som helst, med en underdog som skräller och gör sin livs prestation när det behövs som allra mest. Inom tennisen kan det visserligen vara likadant, men skillnaden är att de allra bästa spelarna har en odiskutabel förmåga att vara som allra skarpast i avgörande lägen.

När Rafael Nadal och Viktor Troicki möts på gräset i finalen av ATP-turneringen i Stuttgart på söndagseftermiddagen klockan 14:30 är favoritskapet stort för Rafael Nadal. Den numera 10-rankade Nadal har haft en tung säsong bakom sig, men börjar se bättre och bättre ut. Vi kan bara anta att han gärna inleder grässäsongen med en titel, om än bara i en liten turnering.

Under turneringens gång har Nadal stött på en rad tunga spelare, trots att han varit förstaseedad. Baghdatis, Tomic och Monfils har alla fått se sig besegrade av spanjoren, som för övrigt såg oförskämt bra ut i semifinalen mot just fransmannen Monfils. Om Nadal skulle ta och vinna finalen bärgar han sin totalt 66:e titel på ATP-touren.

Gryende form räcker inte till

Trots att Viktor Troicki gjort en fin turnering och tagit sig hela vägen till final tror vi att han får svårt att på allvar hävda sig mot Nadal. Han har visserligen slagit ut tunga spelare som Marin Cilic, men den gryende formen han visat prov på löper en stor risk att helt enkelt inte räcka till.

För ett par år sedan var Viktor Troicki uppe och nosade på den absoluta världseliten, men sedan dess har han pendlat upp och ner på rankingen i en rasande fart, bland annat till följd av en del skadebekymmer. På det hela taget har han alltid haft svårt mot de riktigt tunga spelarna, ett påstående som inte minst stärks av det faktum att han under sin snart 10-åriga karriär bara lyckats plocka hem två titlar.

Ja, som ni hör tror vi att Rafael Nadal – som verkligen ser ut att vara på gång lagom till Wimbledon om dryga två veckor – kommer att ta hem den här matchen. I skrivande stund har spelbolagen inte släppt fullt så många odds man skulle kunna önska. Det är möjligt att ett handikappspel kan bli aktuellt i ett senare skede, men att WilliamHill bjuder 1,73 för turneringsseger i två raka set för Nadal känns värt att spela. Med semifinalen mot Monfils i åtanke känns det högst osannolikt att spanjoren skulle tappa ett set mot serben Troicki.

Du har väl inte missat att bli medlem hos WilliamHill? Klicka här och få en bonus på 1 000 kr. Varför inte investera pengarna i en 2-0-seger för Nadal?

Speltips:

Speltips:  Rafael Nadal 2-0
Odds:  1,73 (Jämför alla odds)
Bolag:  WilliamHill (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  14:30, söndag 14/6
TV / Stream:    eurosport logobet365 logoRegler och villkor gäller.

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Rafael Nadal  1,29 williamhill logo
2-0  1,73 williamhill logo
Viktor Troicki  4,40 comeon logo
Över 2,5 set  2,60 betsson logo
Under 2,5 set  1,42 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: