Speltips, Nantes – PSG 26/9: Vi fortsätter med hörnspelen

Simon Pålsson Publicerat: 25 september 2015

Det brukar heta att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Den risken tänker vi inte ta, utan fortsätter på den inslagna vägen med hörnspel på Paris Saint-Germains matcher. Det brukar bli lyckat.

För hängivna läsare är det ingen överraskning att vi riktar blickarna mot hörnmarknaden när det är dags för Paris Saint-Germain att spela fotboll. Det är en dåligt bevarad hemlighet att de regerande franska mästarna är ett lag som faktiskt inte skapar särskilt många hörnor, sitt stora bollinnehav och tydliga dominans i matcher till trots.

Faktum är att majoriteten av de stora lagen runt om i Europa vanligtvis skapar en hel del hörnor i sina matcher, mycket tack vare att de har ett stort bollinnehav och spenderar långa stunder på offensiv planhalva. Eftersom att Paris Saint-Germain dels vanligtvis har relativt korta, snabba anfall och dels gärna letar sig in i mitten för att försöka kombinera sig fram till avslutslägen, skapar man helt enkelt inte så många hörnor.

Men av den enkla anledningen att man ofta ses som stora favoriter, både till att vinna matchen och till att äga matchbilden, glömmer spelbolagen att anpassa hörnmarknaden efter Paris Saint-Germain. Det tackar vi för.

Tre raka förluster för Nantes

Hemmalaget Nantes kommer till matchen med en illavarslande trend. Tre raka förluster och inte ett enda gjort mål på snart 300 minuter fotboll är inte trenden man allra helst har bakom sig när man tar sig an seriens klart starkaste lag.

Paris Saint-Germain däremot har, trots att alla bitar inte fallit på plats ännu, imponerat i en del matcher och har i stunder visat prov på en fantastiskt hög nivå när man är som bäst. Vi håller Paris Saint-Germain som klara favoriter i matchen, men tror att man behöver kämpa för att nå segern. Vi blir inte förvånade om matchen blir målsnål och slutar med en mindre seger för gästerna.

Vårt speltips plockar vi dock från hörnmarknaden, där vi tycker att Betsson är väl generösa när de ger oss 1,87 gånger pengarna på under 9 hörnor i matchen. Paris Saint-Germain snittar runt 7 hörnor i sina bortamatcher, närmare bestämt 3,5 hörnor åt vardera håll. Nantes skapar runt 4,5 hörnor i snitt per match, men mot PSG tror vi att man får svårt att skapa så pass många.

Speltips:

Speltips:  Under 9 hörnor i matchen
Odds:  1,87 (Jämför alla odds)
Bolag:  Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  17:30, lördag 26/9
TV:    cmorefotboll logo(TV-tablå)
Stream:   cmoreplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.