Speltips, Napoli – Dnipro 7/5: Tajt tillställning att vänta

Spelbloggare Publicerat: 7 maj 2015

Vi skiftar fokus från Champions League – till Europa League. Turneringens stora överraskning, Dnipro Dnipropetrovsk, reser till Neapel och Stadio San Paolo i det första mötet av två, varifrån ett kombinationsspel testas.

Den ukrainska klubben Dnipro håller på att växa till en mycket intressant fotbollsklubb. Precis som i fjol är de strax bakom dominerande Dynamo Kiev i den inhemska serien – men i EL har man gjort succé och är nu bara ett steg borta från final.

Man var nära att inte ens avancera vidare från gruppspelet, utan fick fajtas med näbbar och klor in i det sista för att plocka andraplatsen framför näsan på Qarabag, från Azerbajdzjan. I sextondelen vann man med 4-2 mot Olympiakos över två möten, därefter vidare på fler gjorda bortamål mot Ajax och senast skrevs vinstsiffrorna 1-0 över starka Club Brugge, där man visade prov på fantastiskt försvarsspel.

Det är just det starka försvarsspelet som stuckit ut, såväl i den inhemska serien som Europa. När det saknas stora fixstjärnor, är det kollektivet som skördar framgångarna.

Skadelistan är hyfsat välfylld och senast in på den kliver mittfältaren Jevgenij Shakhov på den. Det var han som avgjorde mot Club Brugge och ett stort tomrum lämnas självklart i hans frånvaro.

Dnipro håller siffrorna nere

Som stora, stora favoriter kliver Napoli in i den här semifinalen – och det med all rätt. Man är klart bättre på pappret och att man ska nå finalen betalar så lite som 1,30 – Dnipro dito 4,33x. Italienarna vet dock att de måste lösa ett bra resultat på Stadio San Paolo, för på hemmaplan har Dnipro visat upp stor styrka; vunnit och hållit nollan i fyra raka EL-matcher.

Och ja, Dnipros fokus kommer i första hand vara på att hålla tätt. Kommer bli ett klassiskt hemma-/bortamöte detta eftersom även Napoli har sin främsta styrka på hemmaplan. Senaste förlusten i EL på Stadio San Paolo kom så sent som 2013 och sedan dess har åtta matcher spelats.

Napolis resa i slutspelet har varit klart rakare än Dnipros; Trabzonspor, Dinamo Moskva och Wolfsburg har besegrats med fem, två respektive tre mål över dubbelmötena. Nu ser skadesituationen extremt bra ut och enda nämnvärda avbräcket är på Jonathan De Guzmán, som varit borta sedan mitten av förra månaden.

Tror absolut att Napoli vinner här på hemmaplan, men de kommer få kämpa för det. Dnipro har visat prov på oerhört starkt försvarsspel, men Gonzalo Higuaín och hans kamrater ska bara få hål på dem till slut. Vad säger vi, 1- eller 2-0?

Testar därför kombinationsspelet Napoli vinner och under 2,5 mål till motiverade 3,40 gånger pengarna hos Betsson.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Napoli 1,37 mybet logo 1 000 kr
Oavgjort 5,00 bwin logo 250 kr
Dnipro 11,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Napoli vinner & under 2,5 mål
Odds: 3,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 21:05, 7/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson