Speltips, Napoli – Lazio 31/5: Årets viktigaste batalj

Spelbloggare Publicerat: 31 maj 2015

Fyran Napoli står mot trean Lazio i den avslutande matchen av Serie A och i potten är det en CL-kvalbiljett på spel. Värden måste vinna och då kan det bli tal om en målfest.

Tre pinnar skiljer dem åt, Lazio har förvisso mycket bättre målskillnad – men i Italien överordnar inbördesmötena målskillnaden och eftersom Napoli vann bortamötet skulle en bortavinst innebära att man tar över tredjeplatsen. Allt att vinna för dem med andra ord.

Det här inbördesmötet på Stadio Olimpico slutade ju som nämnt med en 1-0-vinst för Napoli. Då gjorde Gonzalo Higuaín matchens enda mål. Man har dessutom mötts två gånger om i Coppa Italia; det identiska mötet med detta slutade 0-1 och det omvända 1-1.

Båda parters formkurvor liknar varandra. Har blivit en del torskar på sistone och de åkte båda på förluster senast – Napoli med 1-3 mot ett b-betonat Juventus och Lazio med 1-2 mot tvåan Roma. Trots allt inte de enklaste matcherna, så några större katastrofer är det ändå inte.

Defensiva avbräck

Napoli kommer till spel utan sin mittback Britos efter en huvudlös skalle i den föregående matchen. Annars är Gargano, Michu och De Guzman out med skador. Lazio står också med defensiva avbräck i Biglia samt Radu.

Defensiva problem åt båda håll, alltså. Nu måste Napoli trycka upp positionerna och mot ett vasst Lazio kan det innebära problem. Tycker med andra ord att det luktar målrikt, trots att alla dessa tre inbördesmöten detta spelår har varit målsnåla.

Napoli är dessutom ett av de mest offensivt lagda lagen i Serie A och deras matcher snittar 3,2~ mål per match, Lazios motsvarande siffra är 2,8~ – vilket också är högt.

Proppen ur? Jo, det mesta talar för det. Över 2,5 mål synas till 1,80 gånger fläsket hos Betway.

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 20:45, söndag 31/5
TV / Stream:  tvtolv logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Napoli 2,15 williamhill logo
Oavgjort 3,55 mybet logo
Lazio 3,60 unibet logo
Över 2,5 mål 1,80 betway logo
Under 2,5 mål 2,07 betsson logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: