Speltips, Napoli – Milan 3/5: Vem vinner stormötet?

Spelbloggare Publicerat: 3 maj 2015
napoli milan 3/5
Foto: Bildbyrån

Söndagen avrundas i Neapel, där Napoli tar emot Milan på Stadio San Paolo. Gästerna spelar endast för att behålla en gnutta av sin värdighet – räcker det mot ett Europajagande Napoli?

Milan, ja, var ska vi börja? Som snacket varit de senaste åren; en topposition krävs – enbart för att man är en storklubb, tränare skeppas ut i hopp om att den andre kan prestera bättre resultat. De rödsvarta återfinns i det hopplösa mittenskiktet och klubbens före detta målspruta Filippo Inzaghi, numera tränare, är hårt pressad på sin position.

Det är bara att inse; Milan håller inte för toppen i Italien – så enkelt är det. Nästa år blir en ny chans att städa i truppen, men är man verkligen villiga att satsa? Hur som helst, nu ska den lilla värdigheten som finns kvar räddas när det återstår fem matcher av serien.

Just nu har man fyra matcher i följd utan vinst; de två senaste – mot Udinese och Genoa – har förlorats. Det ser becksvart ut och spelarna verkar mest vilja ta uppehåll. Pippo däremot, han är i stort behov av en positiv prestation, oavsett om det blir vinst, oavgjort eller förlust.

När det knappast kunde bli värre, är frånvarolistan helt fullproppad. Sex spelare är skadade och tre avstängda, Philippe Mexés, Ignazio Abate och Jérémy Ménez – alltså två tunga försvarspjäser och den interna skytteledaren. Ménez har gjort 16 av lagets 46 baljor i Serie A.

Vinner bekvämt?

Bättre ser det ut för Napoli. Förutom tre breddspelare är bara Jonathan de Gúzman out. Nära på den bästa möjliga startelvan kan därmed ställas ut av Rafael Benítez – styrkebesked!

Napoli parkerar på fjärdeplatsen i serien; tappade i jakten på CL-kvalsbiljetten mot Roma tack vare den oväntade bortaförlusten med 2-4 mot Empoli förra veckan – men med fem pinnar som skiljer lagen emellan så är det inte omöjligt att hämta ikapp. Ner till död mark är avståndet lika stort, men jag har svårt att se Napoli falla ihop så totalt och som sämst borde det därmed bli en Europa League-plats.

Innan den här förlusten hade man en förlustfri streak på fem matcher, varav fyra av dem vanns, bland annat mot Fiorentina, Wolfsburg och Sampdoria. Starkt motstånd med andra ord och formen får fortfarande betraktas som fin. De där plumparna kommer, så enkelt är det.

Nu väntar förvisso EL-semifinal mot Dnipro Dnipropetrovsk i veckan, men tills dess är det fyra heldagars vila och den första matchen spelas på hemmaplan – alltså behöver man inte resa runt och få uppladdningen störd.

Napoli är urstarka och kör alltid full fart framåt på Stadio San Paolo. Nu står ett Milan utan självförtroende och i praktiken ingenting att spela för på andra sidan planhalvan. Då ska Napoli ha en god möjlighet att måla i båda halvlekarna och det spelas till 2,15 gånger pengarna hos Betway.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Napoli 1,53 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 4,55 betsson logo 1 000 kr
Milan 6,80 nordicbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,45 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,61 superlenny logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Napoli mål i båda halvlekarna
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Betway (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 3/5
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson