Speltips, Napoli – Udinese 22/1: Omotiverat mot motiverat

Spelbloggare Publicerat: 22 januari 2015
napoli udinese 22/1
Foto: Bildbyrån

Den sista åttondelsfinalen i Coppa Italia ska avverkas. Napoli ställs mot storsatsande Udinese hemma på Stadio San Paolo.

Napoli parkerar just nu på tredjeplatsen i Serie A, vilken innebär kval till Champions League, men har tre hungriga lag som flåsar dem i nacken. Det är så pass tätt i toppen att det ner till sjätteplatsen – ingenmansland – bara skiljer ynka tre pinnar. Kampen om Europaplatserna kommer med andra ord bli en nagelbitare in i slutet.

Men det är inte bara där fokuset är riktat. Om lite mindre än en månad vankas sextondelsfinal mot turkiska Trabzonspor i Europa League – en turnering de himmelsblå värderas ha en stor möjlighet att vinna.

Så, hur hårt kommer de satsa på cupen? Inte speciellt, som ni kanske förstår. Tränaren Benitez säger självfallet inte rakt ut att de kommer gå på halvfart, men gör inte heller någon hemlighet av att cupen är lågprioriterad i dagsläget – och sagt att det kommer roteras; att flera spelare ska få en chans att visa framfötterna.

Ska bli intressant att se hur Benitez kommer forma sin startelva. Helt säkert är i alla fall att Albiol och Inler är out, då de är avstängda till denna batalj. Närmare matchstart, när elvorna offentliggörs, borde oddsen på Napoli höjas. Kan säkert bli tal om mer än en decimal.

Ställer upp med bästa möjliga startelva

Udinese, då? De strosar runt i mittenskiktet av tabellen, har rätt usel form, men avståndet ner till tabellens röda område är på behagliga åtta poäng – ett försprång som just nu känns mer eller mindre ohotat.

Något Europaspel finns inte heller att ta hänsyn till. Finns både fysiskt och psykiskt kapital att satsa på cupen, alltså. Tränaren Stramaccionis har samma syn på saken och har lovat att ställa ut bästa möjliga manskap på planen. Med dagens förutsättningarna bör Udinese ha en större chans att klara av ett bra resultat på Stadio San Paolo, än vad oddsen antyder. De flesta spel i Udineses fördel är tänkbara, exempelvis de på AH- eller 1×2-marknaden.

Udinese +1,5 mål finns till 1,88 gånger pengarna hos Bet365 – hela två decimaler högre än vad exempelvis Unibet erbjuder för samma spel. Synas innan väntat dropp.

Slussar även in en TV-peng på Udinese att avancerar till kvartsfinalen till 4,75x på Ladbrokes.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Napoli 1,40 betway logo 500 kr
Oavgjort 4,75 unibet logo 1 200 kr
Udinese 9,50 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,76 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Udinese +1,5 mål
Udinese to qualify
Odds: 1,88 / 4,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365       (1 000 kr bonus)
Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Torsdag 21:00, 22/1
TV:  Unibet stremar matchen. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Emil Jakobsson