Speltips, Nashville – Chicago 18/4: Rond två efter den grymma upphämtningen

Emil Jakobsson Publicerat: 17 april 2015

Nashville Predators - Chicago Blackhawks 18 april 2015Natten mot lördag är det dags för den andra matchen mellan Nashville Predators och Chicago Blackhakws. Vi fick se en mäktig upphämtning från 3-0 till 3-4 från Chicago nu senast och vi har hittat en vinnare inför nattens match.

Nashville kom trea i den västra konferensen, två poäng före Chicago och fick genom det hemmaplansfördel. Men genom förlusten hemma i Tennessee här om natten har nu Chicago tagit över hemmaplansfördelen.

Nashville rivstartade första matchen med tre mål redan i den första perioden men Chicago gav inte upp. De vann andra perioden med 3-0 och Chicagos Duncan Keith kunde sedan sätta 4-3 i den andra övertidsperioden. En riktig rysare och väldigt tungt mentalt för Nashville att bränna en 3-0-ledning på hemmaplan och sedan förlora i den femte perioden.

Även om de andra matcherna varit under grundserien har Chicago nu två raka segrar i Nashville och har vunnit de tre senaste mot dem.

Har sju raka förluster

Även om Chicago hade fyra raka förluster innan slutspelet drog igång är det ännu mer anmärkningsvärt att Nashville efter förlusten nu senast är uppe i hela sju raka förluster. Det är deras längsta svacka på hela säsongen och den kunde inte kommit mer olägligt.

Även om grundserie och slutspel är två olika saker har de nu släppt in 29 mål under dessa sju matcher, ett snitt på hela 4,14 mål per match. Det är otroligt svårt att vinna matcher när man släpper in över fyra mål per match i snitt.

Trots Nashvilles bedrövliga form, tre raka förluster mot Chicago (varav två på hemmaplan) står Nashville som favoriter i match två enligt spelbolagen på grund av hemmaplan.

Slutspelsrutinen kan bli avgörande

Chicago är ett slutspelslag med mängder av rutin. Under de sex senaste säsongerna har de bland annat vunnit Stanley Cup två gånger, förlorat en Stanley Cup-final och förra säsongen föll de i konferensfinalen mot de blivande mästarna Los Angeles Kings. Ett otroligt imponerande facit, speciellt om man ställer det mot Nashville som inte vunnit någon slutspelsmatch sedan den 2 maj 2012.

Precis den rutinen som gjorde att Chicago vände tremålsunderläge till seger och som gjorde att Nashville inte lyckades hålla ihop det.

Vi spelar Chicago inklusive förlängning till fina 1,98 hos Unibet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Nashville 2,5 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Chicago 2,65 unibet logo 1 000 kr
Under 5,0 mål 2,1 betway logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Chicago inklusive förlängning
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot lördag kl 03:30
TV:  viasathockey logoviasatxtra logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo