Speltips Nederländerna – Georgien 27/6: Pressade favoriter

Martin Efvergren Publicerat: 27 juni 2023

Holland är pressade att vinna mot skrällgänget Georgien i den sista omgången av gruppspelet i U21-EM 2023. Matchen spelas tisdag den 27 juni med avspark kl 18:00 i Tbilisi, Georgien.

Nederländerna – Georgien

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det var nog inte många som trodde att Georgien skulle ha någon chans att ta sig vidare från grupp A. På förhand var Portugal, Nederländerna och Belgien klart större favoriter, men inför den här sista omgången är det hemmanationen Georgien som toppar gruppen.

Faktum är att Georgien är det enda laget som har lyckats vinna en match. De står nu på fyra poäng följt av Belgien och Nederländerna som har tagit två poäng. Sämst utgångsläge har Portugal som bara tagit en poäng.

Nederländerna rivstartade turneringen med en bra första halvlek mot Belgien. Men, trots mängder av lägen, fick ingen utdelning. I den andra halvleken kom Belgien tillbaka, men matchen slutade mållös.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett kompakt Georgien

I lördagens möte mot Portugal hamnade Nederländerna i ett tidigt underläge som bidrog till att portugiserna backade hem och gjorde det svårt för nederländarna att hitta några ytor. Till slut lyckades man dock spräcka in målnolla i turneringen då den skicklige Ajax-anfallaren Brian Brobbey satte 1-1 med drygt tio minuter kvar av matchen.

Georgien var svårbedömda på förhand, men har nu bevisat att hör hemma på den här nivån. I premiären chockade man Portugal då man bars fram av sin hemmapublik till en 2-0-seger. I lördags hamnade man sedan i rejäl uppförsbacke då man låg under med 2-0 mot Belgien i halvtid. Då klev man fram och visade moral och i den 87:e minuten kunde man kvittera till 2-2, vilket blev slutresultatet.

Georgiens framfart till trots så är det ändå Nederländarna som gäller som klara favoriter hos spelbolagen. Ett rakt spel på favoriten ger endast omkring 1.73 gånger insatsen.

Nederländarna är pressade att vinna medan Georgien går vidare på ett kryss. På pappret är Nederländarna rättmätiga favoriter, men de har inte imponerat så här långt. Mot ett lågt stående Portugal hade man svårt att tränga igenom och totalt sett har effektiviteten också varit bristfällig.

Hemmanationen Georgien har verkligen fått ihop sitt kollektiv och man man kommer nu med ett positivt momentum som heter duga. Det kan mycket väl räcka till vidare avancemang.

Här räknar jag med ett kompakt försvarande Georgien som mycket kan hålla ihop det även mot ett, så här långt, uddlöst Nederländarna. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.03 gånger pengarna hos Coolbet.

  Rygga spelet hos Coolbet – Hämta bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.03
Bolag: Coolbet
Spelstopp: 18:00, tisdag 27 juni 2023
TV: 
Stream:  svtplay logo