Speltips, New Jersey Devils – Florida Panthers 18/12: Underskattning på gång

Simon Pålsson Publicerat: 17 december 2015

New Jersey Devils tar sig an ett sargat Florida Panthers. Spelbolagen är övertygade om att det blir en tät historia, men måste så bli fallet?

NHL åker vidare och natten till fredag svensk tid bjuder på ett helt gäng matcher. Spelbloggare.se fokuserar dock på matchen mellan New Jersey Devils och Florida Panthers, en match som vi tror har mycket goda möjligheter att bli en underhållande historia.

Gästerna är visserligen ett sargat lag sett till skadelistan, med hela sju spelare som kan missa matchen. Jaromir Jagr, Derek MacKenzie, Steven Kampfer och Marc Savard missar garanterat det här mötet, medan Nick Bjugstad, David Bolland och Alex Petrovic närmar sig comeback, men det är osäkert om den sker i just den här matchen. Tveksamt.

Trots skadeproblematiken är gästerna inne i ett helt okej stim. I senaste matchen krossade de New York Islanders med 5-1 på bortaplan, bara några dagar efter att de vunnit komfortabelt mot Washington Capitals på hemmaplan. Däremellan blev det ett par förluster, mot Boston Bruins, Ottawa Senators och just New Jersey Devils, men på det hela taget har Florida Panthers visat på god kvalité den här säsongen. Med de redan nämnda avbräcken blir det i för sig svårare, men laget har visat att det finns kvalité ändå.

Hemmalaget är väldigt ojämna

New Jersey Devils å sin sida är minst sagt ojämna och förlorar respektive vinner i princip varannan match. Med tanke på att de vann borta mot Buffalo Sabres (2-0) senaste kanske det är dags för en förlust nu? Signifikativt är att laget gör en hel del mål, men dessvärre också har svårt att täppa till bakåt.

Det är också en trend som är tydlig i de inbördes mötena mellan lagen. Sju av de nio senaste matcherna mellan de här båda lagen har bjudit på åtminstone fem mål och ofta betydligt fler än så. Båda lagen har en tradition av att göra en hel del mål, men också ha förtvivlat svårt att hålla nere siffrorna.

Det ska också nämnas att hemmalaget får klara sig utan Travis Zajac, Tuomo Ruutu och Ryane Clowe i den här matchen. Bobby Farnham är därtill osäker till spel.

På det hela taget tycker vi att detta är en minst sagt öppen historia och det kan i ärlighetens namn gå hur som helst. Spelbolagen verkar övertygade om att det inte blir särskilt målrikt, men det är en åsikt vi inte riktigt delar. Här finns goda möjligheter till mål. Därför spelar vi över 5 mål i matchen (inklusive övertid) till 2,15 gånger pengarna hos bet365. Då får vi dessutom pengarna tillbaka vid exakt fem mål.

Speltips:

Speltips:  Över 5 mål i matchen (inklusive övertid)
Odds:  2,15 (Jämför alla odds)
Bolag:  Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  01:00, fredag 18/12
TV:    viasatxtra logo (TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

Statistik, jämför lagen:

&

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New Jersey Devils  2,40 nordicbet logo
Oavgjort  3,90 ladbrokes logo
Florida Panthers  2,90 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 5,5 mål  2,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 5,5 mål  1,50 betway logo

Oddsens motsvarighet i procent: