Speltips, New York FC – Chicago Fire 16/5: Fortsätter nykomlingen förlora?

Emil Jakobsson Publicerat: 15 maj 2015

New York City FC ägs av Manchester City och spelar sina hemmamatcher på anrika Yankee Stadium men deras första säsong i MLS har fått en mardrömsstart. Fortsätter förlusterna rada upp sig för David Villa och resten av New York FC när de natten mot lördag tar emot Chicago Fire? 

Manchester City och New York Yankees. Det är inga små ägare som ligger bakom den nya klubben New York City FC som finns som en motpol mot det ofta bespottade New York Red Bull. Prestigevärvning som David Villa från Atlético Madrid och Frank Lampard från Chelsea (lånades sedan ut till City) ger sken av att det här är en klubb som kommer satsa. Villa har hunnit spela sju matcher och gjort två mål och Lampard ansluter till laget den 1 juli.

Men starten på säsongen har som sagt inte imponerat. De ligger åtta av tio lag i den östra konferensen efter blott en seger efter tio omgångar. De har dessutom fyra raka förluster och har bara tagit en poäng på de sju senaste matcherna. Det är med andra ord inte helt enkelt att sätta ihop ett helt nytt lag och få det att fungera direkt från start.

Nu senast föll de med 2-1 i derbyt mot New York Red Bulls och de mötte faktiskt Chicago så sent som den 25 april på bortaplan och då blev det en tung 1-0-förlust.

Tolv raka bortamatcher utan seger

Chicago har visserligen vunnit tre av de fem senaste matcherna, men de två senaste har varit förluster. Bortaspelet är samtidigt under all kritik. Fem raka förluster och tolv raka matcher utan seger. Ur svenska ögon kan det vara värt att notera att den tidigare Vasalund, Djurgården och AIK-spelaren Kennedy Igboananike samt den tidigare Östersund och Helsingborgaren David Accam spelar i Chicago. Accam gjorde även matchens enda mål senast lagen möttes och är tillbaka nu mot New York efter en avstängning för ett rött kort.

Svårtippat när det gäller en vinnare här. New York har inte alls fått spelat att stämma under inledningen men har hemmaplan och laget borde bli mer samspelta  för varje omgång som går. Chicago har samtidigt tolv raka bortamatcher utan seger och två raka förluster i ryggen.

Däremot ser jag ett bra spelvärde i att båda lagen inte gör mål till hela 2,1 hos Mybet vilket kan jämföras med 1,87 hos till exempel ComeOn för samma spel. Båda lagen har bara gjort mål i fyra av New Yorks nio senaste matcher, bland annat nu senast mot Chicago slutade matchen som sagt 1-0.

För Chicago har båda lagen bara gjort mål i tre av de åtta senaste matcherna och på bortaplan har Chicago blivit nollade i sex av de elva senaste matcherna.

Visst finns alla chanser att båda lagen nätar men allt över 2,0 för att båda lagen INTE gör mål är riktigt bra och vi väljer att syna Mybet på deras oväntat höga odds. Saknar ni konto hos dem får alla nya kunder 1 000 kr bonus här. Om ni vill testa ett högre odds rekommenderar jag tvåan till fina 3,2, New York har inte sett bra ut och kommer få det tufft här trots hemmaplan men vi håller oss till att båda lagen inte gör mål.

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör inte mål
Odds: 2,1 (Jämför alla odds)
Bolag: Mybet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot lördag kl 01:00
TV / Stream:  eurosporttva logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York 2,3 ladbrokes logo
Oavgjort 3,3 williamhill logo
Chicago  3,2 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,1 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 1,8 titanbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: