Speltips, New York Rangers – Tampa Bay Lightning 19/5: Den kluriga andra matchen

Simon Pålsson Publicerat: 18 maj 2015

Stanley Cup-slutspelet åker vidare med det andra mötet mellan New York Rangers och Tampa Bay Lightning. Blir det lika tätt som senast?

De båda Conference-finalerna är igång och har redan bjudit på stor underhållning. På den östra sidan fick vi i lördags njuta av en stenhård fight mellan New York Rangers och Tampa Bay Lightning i Madison Square Garden. På den västra sidan tog Anaheim Ducks en fin 4-1-seger mot Chicago Blackhawks så sent som på söndagskvällen.

Nu går slutspelet vidare med det andra mötet mellan Rangers och Tampa Bay. Tack vare att New York Rangers var grundseriens bästa lag har man också säkrat sig hemmaplansfördel genom hela slutspelet, vilket innebär att den andra matchen kommer att spelas i New York.

Det första mötet mellan lagen var precis som vi hade förväntat oss – en stenhård match med två storspelande målvakter och ett aggressivt närkampsspel. New York Rangers var klart bäst under de två inledande perioder och hade också med sig en 1-0-ledning in i tredje perioden, men där och då tog Tampa Bay Lightning över matchen och fick en kvittering. Till slut kunde dock Rangers avgöra med ett sent 2-1-mål efter en period av flera powerplay för gästerna.

Signifikativt för hela matchen var det höga tempot, det briljanta målvaktsspelet och det hårda spelet från båda håll. Det mesta talar för att vi får se en liknande historia igen – men samtidigt måste tas i beaktande att det är den vanskliga andramatchen. Inte sällan är den kanske den allra mest svårbedöma i hela matchserien.

Orkar målvakterna verkligen med en uppvisning till?

Att Henrik Lundqvist är bäst när det gäller har vi och många andra experter konstaterat till leda. Motståndarmålvakten Ben Bishop är dock inte mycket sämre han. På elva matcher mot Rangers har han bara förlorat en enda och det var i lördags. Då stod han dessutom för en rad fina räddningar och orkade stå pall trots hårt hemmatryck under ett par heta perioder.

Vi är dock inte lika säkra på att vi får se en uppvisning av målvakterna just i den här matchen.

Precis som tidigare nämnts i texten är den andra matchen i en matchserie ofta vansklig att bedöma. I en matchserie över sju matcher är det också svårt att räkna med att målvakterna orkar storspela i varje match. Känslan är att det är i just den andra matchen som vi får se lite fler mål, något som bekräftas av statistiken från årets slutspel. I Rangers andra match i åttondelsfinal och kvartsfinal fick vi se 7 och 5 mål, medan vi i Tampa Bays motsvarande matcher fick se 6 och 8 mål. Det känns ganska talande.

Ja, som ni hör är vi rädda för att vi får se lite för många mål. Därför har vi spanat in överspelsmarknaden och hittat ett spel som faller oss i smaken. Över 4,5 mål i matchen till 2,07 hos bet-at-home känns väldigt lovande. Tanken slog oss på att spela Tampa Bay Lightning över 2,5 mål i matchen till 2,90 hos bwin, men vi nöjer oss med det vanliga överspelet. 2-2 och ett femte mål i förlängningen? Det låter onekligen sannolikt.

Speltips:

Speltips:  Över 4,5 mål ink övertid
Odds:  2,07 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet-at-home
Spelstopp:  Tisdag 19/5, 02:00
TV / Stream:    viaplay logoviasathockey logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 New York Rangers  2,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,00 ladbrokes logo
 Tampa Bay Lightning  3,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Över 4,5 mål  2,07
Under 4,5 mål  2,00 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: