Speltips, New York Rangers – Tampa Bay Lightning 30/5: Sjunde och helt avgörande konferensfinalen

Emil Jakobsson Publicerat: 29 maj 2015

Game seven. Konferensfinal. New York Rangers mot Tampa Bay Lightning i världens mest kända arena, Madison Square Garden. En fredagskväll. Det här smäller högt och här hittar ni vårt speltips inför matchen. 

Det har kanske inte spelats lika bra ishockey som i den andra konferensfinalen mellan Anaheim och Chicago, men underhållande har det minst sagt varit. Den här serien har haft så många ansikten, så många vändningar. Se bara resultaten här nedanför, snacka om en galen matchserie.

Match ett: Rangers-Lightning: 2-1
Match två: Rangers-Lightning: 2-6
Match tre: Lightning-Rangers: 6-5 OT
Match fyra: Lightning-Rangers: 1-5
Match fem: Rangers-Lightning: 0-2
Match sex: Lightning-Rangers: 3-7

Ska man slå fast något är det att matcherna i Madison Square Garden har varit betydligt tätare än de nere i Amalie Arena och hemmaplan har inte direkt varit någon fördel. Matcherna nera i Tampa har snittat hela nio mål per match samtidigt som matcherna i New York har snittat 4,33 mål per match. Dessutom har bortalaget vunnit fyra av de fem senaste matcherna mellan.

Nu senast när Rangers hade kniven mot strupen kom Tampa Bay ut riktigt starkt och vann skotten i första perioden med 16-7 men trots det hade Rangers ledningen med 2-1 efter 20 minuters spel. Rangers jobbade sig sedan in mer och mer i matchen och vann som sagt med imponerande 7-3 och förlorade bara skottstatistiken med 34-39 trots en svag inledning.

Lundqvist magiska statistik i avgörande matcher

Men det finns en sak som verkligen talar för Rangers och det är deras otroliga facit i tidigare sjunde och avgörande slutspelsmatcher. Rangers har aldrig förlorat en sjunde och avgörande slutspelsmatch hemma i Madison Square Garden.

En stor anledning till deras framgång den senaste tiden i game seven är Henrik Lundqvist som alltid plockar fram sitt absolut bästa spel när det behövs som mest. Med honom i målet har Rangers vunnit sex raka game seven och dessutom hela 15 av de 18 senaste matcherna när de riskerat att åka ut i fall de förlorat matchen.

Det är nästan otroliga siffror och inte minst, siffror man verkligen inte kan snacka bort. Hela 15 segrar på 18 elimination games är inget annat än otroligt. Under de sex stycken sjunde och avgörande matcherna har han dessutom bara släppt in totalt fem mål och har en räddningsprocent på hela 97,3.

Nu senast i förra rundan av slutspelet mot Washington vann Rangers den sjunde och avgörande matchen med 2-1 efter att Lundqvist räddat 35 av 36 skott (97,2%).

– När han (Lundqvist) behöver stänga dörren, då gör han det, säger till exempel Rangers Marc Staal till USA Today inför matchen.

Även om Tampa Bay har vunnit de två senaste bortamatcherna mot Rangers väljer jag att ta rygg på hemmalaget här.

För att få upp oddset kliver vi in på den raka ettan som betalar 2,15 hos Nordicbet vilket är 0,48 högre än moneyline ettan och 0,15 högre än till exempel Bwin har för den raka ettan. Det är trots allt bara en av de 15 senaste matcherna mellan dessa två lag som slutat oavgjort och tre av de sex matcherna under den här serien har haft en segermarginal på hela fyra mål.

Speltips:

Speltips: New York Rangers
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Natten mot lördag kl 02:00
TV / Stream:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
New York Rangers 2,15 nordicbet logo
Oavgjort 4,0 ladbrokes logo
Tampa Bay Lightning  3,3 bwin logo
Över 5,0 mål 1,95 betway logo
Under 5,0 mål 1,91 ladbrokes logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: