Speltips, New York Rangers – Washington Capitals 14/5: Inatt smäller det!

Simon Pålsson Publicerat: 13 maj 2015

Efter att New York Rangers lyckats vända ett 3-1-underläge till 3-3 i matcher är det nu dags för den sjunde avgörande matchen mot Washington Capitals. Det är som upplagt för en tät och stenhård batalj i New York.

Efter sex fantastiska matcher är det nu dags för sjunde avgörande mötet i kvartsfinalserien mellan New York Rangers och Washington Capitals. Det som började med en ständigt återkommande show av Alexander Ovechkin under de första matcherna har i de sista två matcherna landat i fantastiska prestationer av Henrik Lundqvist och New York Rangers aggressiva forecheck.

Det som har varit genomgående för hela matchserien är målvaktsspelet, som varit i absolut världsklass från båda håll. Henrik Lundqvist har som vanligt varit helt fantastisk i slutspelsmatcher för sitt New York Rangers, medan Braden Holtby i Washington Capitals nästan varit ännu bättre med ett par riktigt svettiga räddningar.

Att den sjunde matchen ska bli något undantag känns föga troligt. Det är som upplagt för en tät och stenhård batalj med ett krig ute på isen och två storspelande målvakter på varsin sida. New York Rangers kommer vilja dumpa pucken djupt i offensiv zon för att kunna pressa högt och aggressivt, samtidigt som Washington Capitals gärna ser uppställt spel med sin första- och andralina i centrum.

De individuella misstag och det höga risktagandet som delvis skymtats i tidigare matcher är förmodligen som bortblåst när det verkligen gäller, vilket bara är ytterligare en sak som talar för en tät historia.

Allt talat för målsnålt – allra främst målvaktsstatistiken

Visst ska man akta sig för att förlita sig alldeles för mycket på statistik, men ibland är den så pass talande att det vore dumt att inte ta den i beaktande. Som tidigare nämnts i texten är det som upplagt för en tät och stenhård match i Madison Square Garden natten till torsdag, men det som gör mig extra säker på det är följande helt fantastiska statistik.

Henrik Lundqvist har under sin karriär spelat sex stycken matcher som varit den sjunde avgörande i NHL-slutspelet. På dessa sex matcher har han släppt in ynka sex mål och har den galna räddningsprocenten 96,5%. Därtill har han vunnit fem raka sådana matcher (rekord i NHL) och har 15-3 i elimineringsmatcher i ryggen. Det finns knappt ord för sådana siffror.

Braden Holtby då? På sina tio senaste matcher, alla i slutspelet, har Washington Capitals förstamålvakt släppt in i snitt 1,6 mål per match. Ett facit som även det imponerar.

Ja, som ni hör finns det en stor risk att vi kommer att få njuta av ett förstklassigt målvaktsspel från båda håll i nattens match. Att Henrik Lundqvist kommer stoppa många puckar känns helt självklart och med tanke på Braden Holtbys spel hittills i matchserien har vi svårt att se hur han skulle kunna bli överlistad särskilt många gånger. Vi tror helt enkelt på en målsnål historia och tänker spela under 4,5 mål till 2,13 hos NordicBet. Att spela Washington Capitals under 1,5 mål till 2,90 kunde varit intressant, men känns mer riskfyllt.

Hur som helst tror vi på en 2-1-seger till New York Rangers efter att två målvakter storspelat som aldrig förr. Möjligtvis blir det 3-1 i öppen kasse, men det kan kvitta. Nu håller vi tummarna för att historien upprepar sig och lutar oss tillbaka för att njuta av en fantastisk hockeymatch!

Speltips:

Speltips:  Under 4,5 mål ink övertid
Odds:  2,13 (Jämför alla odds)
Bolag: NordicBet (1000kr bonus)
Spelstopp:  Torsdag 01:30, 14/5
TV / Stream:    viasathockey logoviaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 New York Rangers  2,04 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Oavgjort  4,20 ladbrokes logo
 Washington Capitals  3,55 unibet logo
Under 4,5 mål  2,13 nordicbet logo
Över 4,5 mål  1,83 comeon logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: