Speltips, New York Red Bulls – New York City 10/8: Derbyspel!

Spelbloggare Publicerat: 9 augusti 2015

Det är tid för det tredje New York-derbyt mellan NY Red Bulls och NY City någonsin. De två första har varit öppna och målrika – fortsätter likadant nu?

I den haltande Eastern Conference-tabellen återstår 13 matcher för NY Red Bulls och 12 stycken för NY City. De förstnämnda hittas på andraplatsen och innehar därför en direktbiljett till slutspelet just nu medan de sistnämnda hittas på död mark, fyra pinnar från play off-området. Grymt mycket på spel för båda parterna, men kanske inte minst för bortalaget.

Detta blir ju, som nämnt, den tredje inbördesmatchen mellan lagen någonsin eftersom NY City var en av två expansionsklubbar inför säsongen och nu spelar sitt första spelår i MLS. Man hade det oerhört tufft i början, när truppen skulle spelas ihop, och nu blivit lite mer förutsägbara. Laget håller okej nivå; kan pressa vilken konkurrent som helst, men räcker inte till för toppen.

En herrans massa år äldre och mer rutinerade är NY Red Bulls. Med resultatraden 9-6-6 och färre spelade matcher än de flesta konkurrenterna i serien parkerar man alltså på andraplatsen och ska vara en stark titelaspirant.

Överspelen betalar fint

Gemensamma nämnare från de två tidigare inbördesmötena är att Red Bulls vunnit båda två – men framförallt att det varit underhållande, chansrikt och bjudits på mål. 2-1 skrevs siffrorna i match nummer ett, 1-3 i nummer två.

Och visst ska värden vara favoriter även här, men 1,70x känns lite i underkant och inte direkt spelbart. City kan ställa till det för allihopa i Eastern Conference, och så även här. Det är ändå en namnstark trupp man har; Frank Lampard debuterade senast när han byttes in i 2-3-förlustmatchen mot Montreal Impact och är nu lagkamrat med bland andra Andrea Pirlo samt David Villa. Innermittfältet med de två förstnämnda kan komma att bli mycket starkt.

Det är emot Citys filosofi att backa hemåt och man kommer haka på i det tempot som Red Bulls vill sätta. Desto mer bekväma man dessutom blivit, desto mer framåtlutande har man börjat spela; fem av de sex senaste matcherna har klivit över 2,5 mål och fyra av dem över 3,5.

Även Red Bulls är ett typiskt ”över-lag” – tre av de fem senaste har bjudit på minst tre mål, två av dessa på minst fyra.

Storpublik väntas och känslan är att de kommer få valuta för sina pengar. Över 3,5 mål synas till 2,55x.

Speltips:

Speltips: Över 3,5 mål
Odds: 2,55 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: 01:00, natten mot måndag 10/8
TV:  eurosport logo (TV-tablå)
Stream: 

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
NY Red Bulls 1,70 betsson logo
Oavgjort 4,01 betsafe logo
NY City 5,25 betway logo
Över 2,5 mål 1,62 bwin logo
Under 2,5 mål 2,50 williamhill logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: