Speltips, Newcastle – Arsenal 29/8: Nätar han för femte matchen i rad?

Simon Pålsson Publicerat: 28 augusti 2015

Newcastle tar sig an Arsenal i lördagens tidiga match från Premier League. Spelbloggare.se har synat statistiken och hittat en sannolik målskytt i matchen.

Att vissa spelare trivs lite extra bra mot ett specifikt motstånd är ingen hemlighet. Fotbollsvärlden och fotbollshistorien är full av exempel på spelare som alltid presterar på en hög nivå mot ett visst lag. Ofta handlar det om anfallare som av någon märklig anledning alltid ser till att näta i just de matcherna.

Det handlar såklart inte enbart om slump. Om en anfallare gör mål gång på gång mot ett visst motstånd indikerar det att motståndarna har stora problem med hans spelstil. Därför är det inte konstigt att problemet återkommer match efter match, säsong efter säsong.

Ett sådant exempel är Olivier Giroud och Newcastle United. Fransmannen blir ibland hånad och ifrågasatt för att han inte är den där fantastiska, självklara målskytten som ett aspirerande topplag behöver, men när Arsenal spelar mot Newcastle är anfallaren alltid på hugget.

I fyra raka mot Newcastle har Oliver Giroud nämligen gjort mål och på de sex senaste mötena har han gjort totalt åtta mål. Det är minst sagt talande siffror.

Vi tror helt enkelt på fransmannen

Vårt speltips inför matchen blir därför ganska enkelt. Oliviier Giroud har goda möjligheter att återigen stå som målskytt mot Newcastle. Han är dessutom den enda spelare i Arsenal som gjort mål hittills under säsongen och vår känsla är att han minst dubblar sin målskörd på St James’ Park.

Matchen i sig är ytterst svårbedömd, även fall Arsenal får gälla som klara favoriter. Spelbolagen är dessvärre inne på samma visa och vår bedömning är att spelvärdet i att spela på Arsenal i den här matchen är för lågt. 1,67 ger den raka tvåan som bäst och det känns väldigt dåligt betalt för en tuff bortamatch.

Laurent Koscielny och Per Mertesacker är dessutom båda lätt osäkra spel, medan Tomas Rosisky, Jack Wilshere och Danny Welbeck fortsatt är indisponibla. Moussa Sissoko och Papiss Demba Cissé är osäkra för hemmalaget, medan bland andra Curtis Good och Emmanuel Riviere fortfarande inte är spelklara.

Hur som helst landar vårt spel på Olivier Giroud att göra mål i matchen till 2,35 hos Titan Bet. Hos ComeOn får vi fina 5,10 gånger pengarna på att fransmannen gör första målet, ett spel som kan vara trevligt för den som vill sitta på en liten TV-peng. Vi nöjer oss dock med det första spelet och lutar oss tillbaka för en trevlig och tidig eftermiddagsmatch.

Speltips:

Speltips:  Olivier Giroud anytime goalscorer
Odds:  2,35 (Jämför alla odds)
Bolag:  Titan Bet (1 000 kr bonus)
Spelstopp:  13:45, lördag 29/8
TV:    viasatfotboll logo(TV-tablå)
Stream:   viaplay logo

 

 

Statistik, jämför lagen:

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle  6,00 williamhill logo
Oavgjort  4,20 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Arsenal  1,67 ladbrokes logo
Över 2,5 mål  1,80 bet365 logoRegler och villkor gäller.
Under 2,5 mål  2,10 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: