Speltips, Newcastle – Southampton 9/8: Hörnfokus

Spelbloggare Publicerat: 8 augusti 2015

Ett helt nyrenoverat Newcastle kliver in i det nya spelåret med en hemmamatch mot ett Southampton som överraskade positivt i fjol. Hörnpolletter skickas in och fokus är på värden.

Vad var det som hände? Newcastle höll faktiskt på att trilla ur förstadivisionen förra året och säkrade kontraktet så sent som i den allra sista omgången. Femtondeplatsen hamnade man på till slut och det var givetvis ett gigantiskt misslyckande.

Nu har man totalrenoverat – i toppen, på hela ledarsidan. Kanske inte de mest namnstarka profilerna som anlänt, men som också påtalats är det viktiga att just någonting hänt. Att det finns vilja att förändra. Även truppen känns starkare, ett antal starka och framförallt utvecklingsbara pjäser har köpts in och de mest betydande från i fjol stannat.

Southampton kunde vara klart mer nöjda med utgången av säsongen än Newcastle. Trots att serien avslutades på ett uselt sätt, fixade man sjundeplatsen som också räckte till för att få spela i Europa – ett av målen som var utsatta. I den tredje EL-kvalrundan skickades holländska Vitesse ut med 5-0 över två matcher och det är ett styrkebesked.

På spelarfronten har det hänt än del för ”The Saints”; förra årets två kanske viktigaste spelare i Morgan Schneiderlin och har lämnat och så även ett gäng andra. Värvats okej, men det är osäkert om de ska kunna fylla tomrummen som lämnats. Lite sämre än förra året?

Snittade 6,8 hörnor

Smått intresserad av resultatspelen i Newcastles fördel. Tror att de har en del att visa upp och revanschlustan från förra året är såklart stor. Southamptons status desto mer osäker; hur stora växlar kan man dra av vinsterna mot Vitesse? Kanske viss risk att storleken i prestationerna överdrivs.

Men det är på en helt annan marknad vi finner det tydliga spelvärdet – hörnorna. Newcastle var ett bra hörnlag förra året, ett mycket bra för att vara så pass långt nere i tabellen. Finns ett annat självförtroende i truppen nu och jag ser framför mig att de kommer försöka greppa taktpinnen här.

Hela 6,8 hörnor snittade Newcastle på hemmaplan och Southampton släppte till 4,7 på bortaplan. I det identiska mötet vann ”The Magpies” statistiken med klara 9-0 medan resultattavlans siffror skrevs 1-2.

Värdens hörnlina är på 5,5 och det köper jag, men överspelet borde bara favorit – oddssättarna tycker annorlunda. Dubbelt betalt på övern hos Bet365 smakar rätt bra och blir vårt bidrag från den här premiärmatchen.

Speltips:

Speltips: Newcastle över 5,5 hörnor
Odds: 2,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: 14:30, söndag 9/8
TV:  viasatsport logo (TV-tablå)
Stream:  viaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle 2,62 nordicbet logo
Oavgjort 3,43 nordicbet logo
Southampton 2,75 williamhill logo
Över 2,5 mål 2,22 betsson logo
Under 2,5 mål 1,76 unibet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: