Speltips, Newcastle – Tottenham 19/4: #boycottspurs

Spelbloggare Publicerat: 19 april 2015
newcastle tottenham 19/4
Foto: Bildbyrån

En protestkampanj från Newcastlesupportrarna har tagit kraft när Tottenham gästar St. James’ Park, men det är inte just det som är av intresse för oss – här hittas spelvärde.

Newcastle är en klubb i spillror. Man hittas en bra bit ner på den undre delen av tabellen, har fem förluster efter varandra och en protestkampanj nämnd #boycottspurs har förts inför matchen och fått stort utrymme i brittisk media. Anledningen bakom kampanjen är att uppmana, eller rentav kräva ägaren Mike Ashleys avgång.

Detta kommer såklart påverka de redan pressade Newcastlespelarna rejält. Utan stödet från läktaren försvinner en stor del av hemmakänslan och fördelen ska inte ses som lika stor, som den i vanliga fall skulle gjort annars.

Nåväl, för att titta på det sportsliga är det en svår sits man själva satt sig i. Som nämnt, fem raka förluster höjer knappast deras status inför matchen och framåt skapas mer eller mindre ingenting. Ett mål har gjorts på dessa matcher, vilket gjordes mot Arsenal i 1-2-förlusten på hemmaplan. Moussa Sissoko stod för det och här är han avstängd efter sitt röda kort i måndagens match mot Liverpool (0-2).

Med honom på frånvarolistan hittas en rad andra spelare, flera av dem färgstarka sådana. Papiss Cissé är en av dem, Paul Dummett en annan. Sammanlagt saknas nio spelare och det i en trupp som redan är ganska tunn från början.

Flera faktorer som talar för en bortavinst

Tottenham kommer från en 0-1-förlust hemma mot ett Aston Villa som slåss för sin överlevnad i högstadivisionen. I matchen innan dess fick man bara oavgjort mot ett mediokert Burnley. Vissa problem för formen med andra ord, men man är fortfarande inte i närheten av samma dipp som Newcastle.

Bortafacit i serien är helt okej med 7-3-5. Nära på hälften av matcherna har därmed slutat i vinster och den statistiken ser jag en god möjlighet för att förbättras ytterligare efter söndagens tillställning på St. James’ Park.

Dels råder det klasskillnad, men även faktorer som skadesituationen – Tottenham har nästan alla ordinarie spelare tillgängliga –, formen och det faktum att hemmafansen bojkottar matchen får oss att se 2,30x som trevliga siffror för den raka tvåan. Garanterat värt en medelinsats.

0-1/2?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Newcastle 3,30 bwin logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 250 kr
Tottenham 2,30 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,03 nordicbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,87 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Tottenham vinner, rak tvåa
Odds: 2,30 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:00, 19/4
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson