Speltips, Newcastle – West Bromwich 9/5: Nionde raka nederlaget?

Emil Jakobsson Publicerat: 8 maj 2015

Newcastle är inne i en fantastiskt usel period med åtta raka förluster bakom sig. Blir West Bromwich det nionde raka laget att slå dem? 

För åtta omgångar sedan såg det ut att vara klart med nytt kontrakt för Newcastle, men efter en närmast historisk dålig period på två månader och åtta raka förluster är man nu inblandade i bottenstriden på allvar. När West Bromwich gästar St James’ Park för den tredje sista omgången av Premier League har Newcastle inte mer än två poäng ner till nedflyttning.

Det är helt enkelt ett kritiskt läge för Newcastle. För gästande West Bromwich ser det inte heller helt säkert ut då man i dagsläget behöver en seger till för att säkra kontraktet. Det råder ingen som helst tvekan om att man går för att ta den segern mot ett mycket formsvagt Newcastle.

Vidare bör det tas i beaktande att hemmalaget kommer till matchen med en sargad trupp, till följd av både skador och avstängningar. Båda ordinarie försvarsspelarna Williamsson och Janmaat missar till exempel matchen på grund av avstängningar. Oerhört tunga avbräck för Newcastle.

Oddset på bortaseger lockar väldigt mycket

Att Newcastle borta är en tuff match gäller i stort sett alla lag i hela Premier League, men samtidigt är det tydligt att det prikära tabelläget och den risiga formen talar för ytterligare en förlustmatch för hemmalaget – hemmaplansfördelen till trots.

Dessutom kommer West Bromwich ur en fin period, med tre matcher utan förlust. Två segrar och en oavgjord match på de senaste matcherna vittnar om att laget åter hittat formen, inte minst med tanke på att man bortaslog Manchester United senast. Sånär som på Foster kommer West Bromwich dessutom med full trupp till matchen.

Ja, som ni hör pekar på det mesta på att West Bromwich passar på att säkra kontraktet till nästa års säsong. Då krävs en seger mot Newcastle och med tanke på deras form är det knappast en omöjligt. Att vi får hela 3,05 gånger pengarna på en bortaseger hos ComeOn är på tok för bra för att inte prova. Vi lägger in en peng och håller tummarna på att Newcastle förlorar sin nionde raka match.

 

Speltips:

Speltips:  West Bromwich vinner
Odds: 3,05 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn (3 000 kr bonus)
Spelstopp:  9/5 16:00
TV / Stream:    viasatfotboll logoviaplay logo

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
 Newcastle  2,62 williamhill logo
Oavgjort  3,35 comeon logo
 West Bromwich  3,05 comeon logo
Över 2,5 mål  2,20 betway logo
Under 2,5 mål  1,72 redbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: