Speltips, Newcastle – West Ham 24/5: Galet satt odds

Spelbloggare Publicerat: 23 maj 2015

Newcastle målas upp som storfavoriter när man spelar för sin överlevnad i Premier League och möter ett West Ham som är fastkedjade i mittenskiktet. Men har inte oddsen blivit lite skevt satta?

Sista matchen. Kontraktet ska säkras. Newcastle – årets kanske största besvikelse i serien – hittas bara två pinnar ovan det röda tabellområdet och Hull City, som ryker ihop med Manchester United i en parallell match.

För ett par månader sedan var det nästan omöjligt att förutspå att ”the Geordies” skulle vara nere och fajtas i den absoluta botten, men ja, orättvist är det inte när bara snåla pinnen kammats in på tio matcher.

Jo, allt är emot Newcastle just nu. Förra veckan förlorade man med 1-2 borta mot Queens Park Rangers, som redan är klara för degradering, trots 60% bollinnehav, förkrossande skottstatistik och att ledningen togs redan i den 24:e matchminuten.

Skadeproblematiken som följt laget under en lång period har såklart inte lättat upp situationen. Fem spelare är helt out och två osäkra för spel. Inte de tyngsta namnen möjligen, men bredden i truppen minskas rejält och konkurrenssituationen blir sämre. Gästerna har James Collins, Guy Demel, Diafra Sakho och Andy Carroll borta.

Formsvaga, men bättre än Newcastle

West Ham hittas i mitten av tabellen och det enda som kan förändras i den här matchen är huruvida man studsar upp på den övre tabellhalvan, eller stannar kvar på den undre. En mer eller mindre betydelselös batalj är det med andra ord man står inför – kan motivationen hittas i alla fall?

Tveksamt, men visst skulle man vilja knäppa Newcastle på näsan och avsluta på ett fint sätt. Samtidigt är det professionella fotbollsspelare – och de kommer absolut inte falla platt medvetet. Motstånd, det kommer Newcastle utan tvekan bjudas på.

Gästerna är förvisso även de formsvaga med två raka förluster och snålt med fullpottare de senaste veckorna, men det finns ändå tendenser i spelet. Bortaspelet är helt katastofalt, men det rättfärdigar fortfarande inte oddsen på 1×2-marknaden – 1,83-4,00-4,60.

Oavsett motivationsnivå, ska inte ett Newcastle helt under isen stå i 1,83x. Köper det inte alls och när de ska försöka attackera – om man spelar oavgjort eller förlorar är inte av betydelse överhuvudtaget här – kommer West Ham helt klart få sina möjligheter.

När lagen möttes på Boleyn Ground i London, vann West Ham med ett mål mot noll. Nu får man slå ur underdogpositionen och det kan säkert utnyttjas mot tokusla Newcastle. Tvåan synas till alltför höga 4,60 gånger pengarna hos Unibet.

Speltips:

Speltips: West Ham vinner, rak tvåa
Odds: 4,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 16:00, 24/5
TV / Stream:  viasatxtra logo viaplay logo (TV-tablå)

 

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

 

 

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Bästa oddsen:

Spel Odds Bolag
Newcastle 1,83 comeon logo
Oavgjort 4,00 bet365 logoRegler och villkor gäller.
West Ham 4,60 unibet logo
Över 2,5 mål 1,70 ladbrokes logo
Under 2,5 mål 2,28 nordicbet logo

 

Oddsens motsvarighet i procent: